Cumhuriyet tarihinin en büyük terör katliamı: 95 ölü

Ankara’da cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı gerçekleştirildi. “Emek, barış, demokrasi” mitinginin yapılacağı tren garı kavşağında gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölü sayısı 95’e yükseldi, 48’i ağır 246 kişi de yaralandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük terör katliamı: 95 ölü

Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısında toplam 95 kişi hayatını kaybetti, 246 kişi de yaralandı.

 

Edinilen bilgiye göre, saat 10.04’te, “emek, barış, demokrasi” mitinginin toplanma yeri olan tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi.

 

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamaların ardından Kızılay ve Sıhhiye’ye yollar kapatıldı, güvenlik önlemleri artırıldı. 

 

Saldırı sonrası Başbakan Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik zirvesinin ardından 3 bakan kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı.

 

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Saat 23.10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48’i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” bilgisine yer verildi.

 

MİTİNGDE 14 BİN KİŞİ

 

Saldırının mitinge katılanların yürüyüşe geçmeye hazırlandığı sırada meydana geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre iki patlama 3-4 saniye arayla gerçekleşti.

 

Öte yandan, emniyet kaynakları, patlama sırasında miting toplanma alanında yaklaşık 14 bin kişinin olduğunu bildirdi.

 

GÖZALTILAR VAR

 

Öte yandan patlamanın gerçekleştiği alanda zaman zaman gerginlik yaşandı.Vatandaşları güvenlik bölgesi dışına çıkarmaya çalışan polis, bazı kişileri gözaltına aldı.

 

Olay yeri inceleme ekiplerinin, patlamanın meydana geldiği bölgedeki çalışmaları da tamamlandı. Cenazeler de çalışmalardan sonra olay yerinden kaldırıldı. 

 

BÖLGEDE ARAMA

 

Öte yandan bölgede başka bir bomba olabileceği şüphesiyle bomba imha ekiplerince arama yapıldı.

 

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara’da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X