‘Cumhuriyete sahip çıkalım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Eğer cumhuriyet olmasaydı, bu ülkede Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye Genel Başkan olamazdı. Erzincan’ın bir köyünde

‘Cumhuriyete sahip çıkalım’

Samsun’a giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Terme İlçesi’ndeki 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda otobüsten halka seslendi. Artık kavgaların son bulmasını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

“Kavgadan bıktık. Siyaset uzlaşma kültürüyle gelişmeli. Bu ülkeye, bu insanlara ne verebilirim, işsizliği nasıl engelleyebilirim, çeltik üreticisi nasıl para kazanacak, çoluk çocuğuna nasıl bakacak? Biz bunu yapmak zorundayız. Böyle davranmamız halinde Cumhuriyetin değerlerini koruyabiliriz. Eğer cumhuriyet olmasaydı, bu ülkede Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye Genel Başkan olamazdı. Eğer cumhuriyet olmasaydı Erzincan’ın bir köyünde doğan Binali Yıldırım, Başbakan olamazdı.”

İlçede Cumhuriyet Meydanı’nın adının ’15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ olarak değiştirilmesine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin her şeyin üstünde bulunduğunu, geri kalan her şeyin cumhuriyetin altında düşünülebileceğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X