Cumhuriyetin 94’üncü yılı Mudanya’da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet bayramımızın 94’üncü yıl dönümü Mudanya’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku ve heyecan içinde kutlandı.

Cumhuriyetin 94’üncü yılı Mudanya’da coşkuyla kutlandı

Törenler bir gün önceden Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediyenin çelenk koymalarıyla başladı. Hava muhalefeti nedeniyle Kaymakamlık makamındaki kutlamaların ardından etkinlikler Mudanya Spor Salonunda gerçekleşti.

Burada ki törende 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Mudanya ilçe kaymakamı Faik Oktay Sözer günün anlam ve önemini belirten konuşmasına “Cumhuriyet Bayramı, Samsun’da başlayan destansı bir mücadelenin, yüce ve kutsal davanın, eşsiz ve ebedî bir zaferidir. Halkımızın birliğine, devletimizin bekasına göz diken sömürgeciler, işgalciler, bölücüler ve vatan hainleri, kötü emellerinin kirli plânlarını uygulamaya koymak için bir dakika bile boş durmadılar. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe teşebbüsü, bu işgalcilerin ülke içindeki hain işbirlikçileri ile kurguladıkları haince bir kalkışmaydı” sözleriyle sürdürdüğü konuşmasını gençlere verdiği mesajla sonlandırdı.

”Cumhuriyetimizi iç ve dış düşmanlara karşı korumak, kardeşlik ruhunu, birlik ve beraberlik ruhunu daha da geliştirmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak temel görevleriniz olmalıdır. Sevgi, kardeşlik, hoşgörü gibi unsurlarla bugünlere ulaşan mazimizi yine muhteşem bir geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Bu nedenle; bu büyük ve kutsal göreve kendinizi şimdiden hazırlamalısınız.Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silâh arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizin huzurunda saygı ve hürmetle eğiliyor, gösterdikleri kahramanlıkları minnet ve şükranla yâd ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Mudanya’da Cumhuriyet temalı çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Mudanya Belediyesi ve okulların halk dansları topluluklarının muhteşem gösterilerinin ardından Mudanya belediye bandosunun verdiği konserle etkinlik sona erdi. Bursa Yelken Kulübünün yelken takımı kortej oluşturarak Mütareke Evi önünde seremonide bulunarak saygı duruşuyla kutlamalara katıldılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X