Cüneyt Yıldız’ın katili hakim önünde

Tabancayla belediye binasını basıp başkan Yıldız’ı öldüren, şoförünü de ağır yaralayan zabıtanın yargılanmasına başlandı.

Cüneyt Yıldız’ın katili hakim önünde

HALİL ÖZÇOBAN

 

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız (41) 20 mayıs günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanınca hastanede 6 günlük yaşam savaşına yenik düşmüştü. Yıldız’ı, makam hırsıyla başından vuran zabıta memuru Fevzi Bekar (47), başkanın şoförü Yener Şimşek’i de ağır yaralamıştı.

Kanlı olaydan 4 gün sonra Yozgat’ta yakalanan Bekar bugün Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim önüne çıktı. “Kasten adam öldürmek, yaralamak ve 6136 sayılı eteşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından iki kez müebbet ve bir yıl hapis cezasına çarptırılması istenen Bekar’ın, avukatı mazeret belirterek duruşmaya katılmadığı için ifadesi alınmadı.

Ancak Fevzi Bekar, ‘Ben savunmamı yazılı olarak hazırladım’ deyince mahkeme heyeti sanığın yazdıklarını alarak okumadan dosyaya koydu. Bu sırada, cinayet kurbanının yakınları sanığa tepki gösterince gerginlik yaşandı. Bunun üzerine duruşmanın geri kalan kısmı izleyicilere kapalı yapıldı. Duruşma daha sonra ileri bir tarihe erteledi.

Eşimi daha önce tehdit etmişti

Cüneyt Yıldız’ın eşi Rana Yıldız, duruşmada verdiği ifadede sanığın cinayeti planlı olarak işlediğini söyledi. Eşinin daha önce tehdit edildiğini de belirten Rana Yıldız, “Sanığın arkasında birilerinin dahi olduğunu düşünüyorum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X