Da Costa’ya yakın takip!

Özhan Pulat, Beşiktaş-Olimpiakos maçında Portekizli oyuncuyu izledi.

Da Costa’ya yakın takip!

Yeni sezon kadrosunda düşünülen oyuncuların başında gelen 30 yaşındaki Fas asıllı Manuel Marouan da Costa, yönetimin de onayından geçerse transfer edilecek.  

​Bu sezon maddi anlamda sıkıntılar çektiği için belli bir küçülmeye giden ve transferleri bu doğrultuda gerçekleştirmesine karşın hiç bir verim alamayan Bursaspor’da Başkan Ali Ay yeni sezon öncesi taktik değiştirdi… Eldeki sözleşmesi biten mevcutlar Tomas Sivok, Yonathan Del Valle, Erdem Özgenç ve verim alınamayan oyuncularla yollarını ayırmayı planlayan yeşil beyazlılar, nokta transferlerle kadrosunu güçlendirmeyi hedefliyor…

Sivasspor’da oynadı

Yeşil beyazlıların sezon sonuna kadar scouting yetkililerinin belirlediği oyuncularla yönetimin yavaş yavaş temasa geçtiği öğrenildi… Öncelikle Çek oyuncu Tomas Sivok ile yolların ayrılacak olmasından dolayı stoper takviyesi yapmak isteyen yeşil beyazlıların, Yunanistan’ın Olimpiakos takımında forma giyen eski Sivassporlu Manuel Marouan da Costa’yı gündemine aldığı öğrenildi.  

Sözleşmesi bitiyor

30 yaşındaki 1,92 metre boyundaki Fas asıllı Portekizli oyuncunun Olimpiakos ile sözleşmesi 30 Haziran’da sona eriyor… Bursaspor İzleme Komitesi Direktörü Özhan Pulat, önceki akşam İstanbul’da oynanan Beşiktaş-Olimpiakos maçında Da Costa’yı bir kez daha takibe aldığı, yönetimin de onay vermesi durumunda transfer girişimlerine başlanacağı gelen haberler arasında.

Önemli kulüplerde oynadı

Bu sezon Olimpiakos formasını 13 maçta terleten ve 1 gol atma başarısı gösteren Da Costa, 2 Şampiyonlar Ligi elemesi ve 10 Avrupa Ligi mücadelesinde forma giydi. 2 sezondur Yunanistan’da bulunan 30 yaşındaki tecrübeli stoper, Olimpiakos formasını toplam 60 kez terletti ve 4 gol attı. Daha öncede Sivasspor’da oynayan Da Costa, 59 maçta 9 gol kaydetmişti. Uzaktan attığı sert şutlarla dikkat çeken 30 yaşındaki yıldız oyuncu, hem sağ hem sol stoper oynama özelliğine sahip. Güçlü fiziğiyle dikkat çeken Da Costa, gerek görüldüğü taktirde ön liberoda da görev yapabiliyor. Da Costa Avrupa’da West Ham United, Lokomotif Moskova, PSV Eindhoven, Nancy, Sampdoria ve Fiorentina gibi önemli kulüplerde forma giydi. Manuel da Costa önceki gün Beşiktaş’ın Olimpiakos’ı 4-1’lik skorla elediği karşılaşmada 90 dakikada sahada kalmış sarı kart görmüştü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X