Dabık’a operasyonlar başladı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türk topçu birlikleri ve Koalisyon hava kuvvetleri, Suriye’de Halep kentinin kuzeyinde yer alan ve terör örgütü DEAŞ’ın kontrolündeki Dabıkköyüne saldırılar düzenliyor.

Dabık’a operasyonlar başladı

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) saha komutanlarından alınan bilgiye göre, muhalif birlikler, Azez-Cerablus ilçeleri arasındaki hatta, Dabık’ın doğu tarafından başlattıkları operasyonla köydeki militanlara baskı uygulamaya başladı.

Muhaliflere, Koalisyona ait savaş uçakları da zaman zaman destek veriyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait topçu birliklerinin de Türkiye topraklarından yaptıkları atışlarla aynı bölgeyi vurduğu öğrenildi.

DEAŞ’ın bir yayın organına adını veren Dabık beldesi, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık’ta “Müslüman olmadığına inandığı güçler”le yapacağı savaşla “kıyamet”in başlayacağına inanıyor. Buna karşın, DEAŞ’ın askeri yığınağını bu belde yerine Soran ve Bab ilçesine yaptığı gözleniyor.

Öte yandan örgüt, internette yayınladığı bir dergisinde dün, elebaşısı Ebubekir Bağdadi’nin, “Beklediğimiz Büyük Dabık Savaşı bu değil” şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X