Dadaş’ı aş da gel kurbanın olam!

Bursaspor, kendisi gibi 39 puana sahip Erzurumspor karşısında galibiyet arıyor. Kazım Karabekir Stadı’nda saat 14.00’te başlayacak kritik randevuda Ümit Öztürk düdük çalacak. İki maçtır kazanan yeşil beyazlılar seriyi üçe çıkarmak arzusunda.

Dadaş’ı aş da gel kurbanın olam!

Geçtiğimiz sezon düştüğü Süper Lig’e geri dönmek için söz birliği yapan Bursaspor, TFF 1.Lig’de bugün hayli kritik bir 90 dakikaya çıkacak. Osmanlıspor ve Adana Demir galibiyetleriyle puanını 39’a yükselten yeşil beyazlılar, kendisiyle aynı puana sahip ikinci sıradaki Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’a konuk olacak. Kazım Karabekir Stadı’nda saat 14.00’te başlayacak zorlu karşılaşmada Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk düdük çalacak. En son Bursaspor’un 21 Eylül 2018’de evinde oynadığı ve 0-0 sona eren Başakşehir maçını yöneten Öztürk’ün yardımcılıklarını ise Osman Gökhan Bilir ve Mustafa Savranlar yapacak.

3 ÖNEMLİ EKSİK VAR

Sezonu ilk iki sırada tamamlayıp ait olduğu Süper Lig’e geri dönmek isteyen Bursaspor, ilk maçta evinde 1-0 yendiği BB Erzurumspor karşısında bir kez daha kazanmaya çalışacak. Yeşil beyazlı takımda Adana Demir maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 5 maç ceza alan Özer Hurmacı ile birlikte sarı kart cezalısı Abdullahi Shehu ve sakatlığı süren Burak Kapacak yer almayacak. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in bu maçta Selçuk Şahin ve Recep Aydın’a görev vermesi bekleniyor. Evsahibi Erzurumspor’da kart cezalısı Hasan Hatipoğlu yok.

Haydi 3 olsun!

Bursaspor, zirveyi yakından ilgilendiren maçta BB Erzurumspor’u deplasmanda devirerek bu sezon ilk kez üst üste üçüncü dış saha maçından galibiyet çıkarmayı hedefliyor. Ligde 2 hafta üst üste kazanan ve üçüncü sırada bulunan yeşil beyazlılar bugün de galip gelmesi halinde BB Erzurum’u geride bırakarak ikinci sıraya yerleşecek.

Hava şartları zorlayacak

Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu’nda bugün oynanacak ve saat 14.00’de başlayacak bu zorlu randevuda Bursaspor’u rakibi kadar kötü hava şartları da düşündürüyor. Erzurum’da maç günü en düşük sıcaklığın -2, en yüksek sıcaklığın ise 2 derece olması bekleniyor.

Öztürk’le 3 galibiyet

Karşılaşmanın hakemi Ümit Öztürk, Bursaspor’un 8 maçında düdük çalarken, bu maçlarda yeşil beyazlılar, 3 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Buna karşın Erzurum temsilcisi ise Öztürk’ün yönettiği tek maçında sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

İlkyarıda Timsah güldü

Bursaspor ile BB Erzurumspor, Süper Lig, 1. Lig ve Türkiye Kupası’nı kapsayan kulvarlarda 5 kez karşılaştı. Bu maçlarda beraberlik çıkmazken, tamamını ev sahibi ekipler kazandı. 6. randevu öncesinde Bursaspor’un 3, Erzurum ekibinin de 2 galibiyeti bulunuyor. Bu sezon ligin ilkyarısında Bursa’da oynanan maçı yeşil beyazlılar, Mamadou Diarra’nın golüyle birlikte 1-0 kazanmıştı.

Kupada Erzurum turladı

İki ekip, bu sezon ligin yanı sıra Türkiye Kupası’nın 5. Turu’nda da eşleşmişti. Büyük heyecana sahne olan çift maçlı statüde, BB Erzurumspor sahasındaki ilk maçı 4-2 kazanmış, Bursa’da oynanan maçta ise gülen taraf 2-1’lik skorla ev sahibi olmuştu. Ancak, Erzurum temsilcisi gol averajıyla turu geçen taraf olurken, Bursaspor ise kupaya veda etmişti.

STAT: Kazım Karabekir
HAKEMLER: Ümit Öztürk, Osman Gökhan Bilir, Mustafa Savranlar
BİLETLER: Kapalı A-B tribünü 30, Maraton 20, Kale arkası 10, Bursaspor taraftarı 13 TL
BURSASPOR EKSİKLER: Özer Hurmacı, Abdullahi Shehu, Burak Kapacak
ERZURUMSPOR EKSİK: Hasan Hatipoğlu

14.00/beINMAX1

BB ERZURUMSPOR
13 İbrahim Sehic
99 Cenk Ahmet Alkılıç
2 Aykut Demir
88 Osman Çelik
53 Mücahit Albayrak
77 Jasmin Scuk
4 Gabriel Obertan (21 Jugurtha Hamroun)
7 M.Murat Uçar
26 İbrahim Sissoko
17 Emrah Başsan
61 Oltan Karakullukcu

TEKNİK DİREKTÖR: Erkan Sözeri

BURSASPOR
25 Çağlar Şahin Akbaba
75 Tayfur Bingöl
88 Anıl Karaer
27 Sedat Dursun
39 Kerem Can Akyüz
36 Burak Altıparmak
19 Selçuk Şahin
26 Serdar Özkan
17 Recep Aydın
99 Abdou Razack Traore
11 Yevgen Seleznov

TEKNİK DİREKTÖR: İbrahim Üzülmez

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X