Dağ kirazı dalında kaldı

Orhaneli Fadıl Mahallesi’ndeki üreticinin yurtdışına ihraç ettiği kirazı geçen yıl kilosunu 6 liradan satılırken, bu yıl bölgeye sadece bir firma geldi, tonlarca kiraz toplanmayı bekliyor.

Dağ kirazı dalında kaldı

OSMAN SAK

 

Geçen yıl Fadıl mahallesinden 800 ton dış ihracat 300 ton ise iç piyasaya verilen kiraz bu yıl dalında kaldı. Bu yıl bölgede bin 500 -2 bin ton arasında kiraz ağaçta toplanmayı bekleniyor. Şu ana kadar geçen seneye göre hiç firma gelmediğini ifade eden üretici, kirazın kilosuna 1 lira verildiğini söylediler. Fadıl Mahallesi’ndeki üretici, “Bu yaptığımız masrafları bile karşılamayacaksa o zaman kirazımız dalında kalsın hiç toplamaya gerek yok” diye dert yanıyorlar.

İHRACAT YOK

Geçtiğimiz yıl köye 6 firma geldiğini ve kilosunun 5-6 liradan satıldığını belirten Mahalle Muhtarı Osman Oruç, bu yı kirazın para yapmasını beklerken yurt dışına ihracat sıkıntısı yüzünden firmaların gelen firmanın ise çok düşük fiyat verdiğini söyledi. Oruç, “Şu anda üreticimiz kendi haline bırakılmış durumda. Tarlasından kiraz toplamaya bile gitmek istemiyor. Topladıkları kirazı ucuza da satmak istemiyorlar” diyerek destek beklediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X