Dağ yöresi BESAŞ’la güldü

Büyükşehir Belediyesi’nin Keles’e kurduğu BESAŞ Süt Ürünleri Tesisi, bölge çiftçisine 1 yıl içinde 3.5 milyon lira gelir sağladı. Tesis 3 bin 250 ton süt alımı gerçekleştirdi.

Dağ yöresi BESAŞ’la güldü

Orhaneli, Harmancık, Keles ve Büyükorhan ilçelerine yönelik faaliyete alınan Süt ve Süt Ürünleri Tesisi için Kasım 2013 ile Aralık 2014 tarihleri arasında 3 bin 250 ton süt alımı yaptıklarını belirten BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, bunun karşılığı olarak çiftçiye 3.5 milyon TL ödeme yapıldığını bildirdi. Süt alımlarının kalkınma kooperatifleri ve birlikler aracılığıyla gerçekleştirildiğini kaydeden BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Pınarcık, Dağdibi, Baraklı köyleri ve Harman-Demirci-Yunuslar Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’yle Keles Süt Üreticileri Birliği’ni aracı olarak kullandıklarını belirtti.

Bektaş, üretilen artı değerin hayvancılığın daha kaliteli yapılmasını sağlamak için eğitim faaliyetlerinde kullanıldığını ifade etti. 

HACCP KALİTE SİSTEMİ

Yatırımın hedefe ulaştığını kaydeden Mustafa Bektaş, en iyi makine parkının yurt dışından getirilerek Keles’e kurulduğunu hatırlattı. Fabrikada sağlıklı tüketim için tüm tedbirlerin alındığını, Sağlık ve Tarım Bakanlıkları’nın belirlemiş olduğu kriterlerin eksiksiz uygulandığını vurgulayan Bektaş, “Gıda tüzüğüne uygun olmayan herhangi bir üretim, sistemimiz içerisinde yer almamaktadır. Sütün kabulünden üretim aşamasına kadar işlemlerin tamamı HACCP Kalite Sistemi kontrolündedir. Ayrıca fabrikamıza gelen sütler, kurmuş olduğumuz laboratuvarda incelenerek, uygun olanları imalata sokulmaktadır” diye konuştu.

GURME KAŞAR ZİRVEDE

Fabrikada üretilen ürünler arasında en fazla ilgiyi Gurme Kaşar gördü. Gurme Kaşar’ın 12 kilogramlık sütten oluştuğunu ve içerisinde kimyasal hiçbir maddenin bulunmadığını dile getiren BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, özellikle çocuklar ve yaşlıların bu ürünü kemik erimesine karşı kullandığını hatırlattı. Aydoğan, “Bursa halkı Gurme Kaşar’ı tanıdıkça talep artıyor. Artan talep ürünü vazgeçilmez kılıyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X