Dağ yöresi için 110 bin fidan

Orhaneli İşletme Müdürlüğü’ndeki fidan üretim tesislerinde işe başlayan yaklaşık 150 İşkur çalışanı, ağaçlandırma sahasına dikilmek üzere toplam 110 bin fidan üretimi gerçekleştirdi.

Dağ yöresi için 110 bin fidan

OSMAN SAK

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’nde istihdam edilen İşkur çalışanları tarafından üretilen fidanlar, ağaçlandırma sahalarına dikilecek. Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, İşkur kapsamında çalışan işçilerin Orman İşletme Müdürlüğü’nde çok faydalı ve güzel işlere imza attıklarını ifade etti. İşçilerin üretime katkı koyduklarını belirten Özer, Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinde çalışan İşkur çalışanlarının, ormanlarda dikim yapılan sahalardaki fidanların bakımları ile ot alma ve çapalarını yaptıklarını ifade etti. 

AĞAÇLANDIRMA SAHASINA DİKİLECEK

Sonbahar aylarında dağ yöresinde yanan orman alanlarında ve ağaçlandırma sahalarında dikilecek fidanları üretmek amacıyla fidan üretimine 3 ay önce başlandığını belirten Özer, ağaçlandırma sahalarına dikilmek üzere toplam 110 bin fidan üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X