Ulukaz Yöneticisi Aydın Özdemir, buradaki konuşmasında yaş ortalaması yükselen dağ yöresi ilçelerinde yaşayanların alternatif hayvancılık işine özendirilmesini amaçladıklarını söyledi. Bu kapsamda 5 yıllık bir proje başlatıldığını belirten Özdemir, ‘’2018 yılında kaz yumurtaları temin edildi ve kaz civcivleri üretildi. 2019’da bu kazlardan alınan yumurtalarla tekrar yeni kazlar elde edildi. Bu dönemde 600 adet kaz anaç olarak seçildi. Diğer kazlar ise islami usule göre kesildi. Ürünlerimiz -40 derecede şoklanarak sonrasında -18 derecede muhafaza ediliyor. Paketlenmiş olan bin 600 civarındaki kaz etlerimizin sizlerin mutfaklarındaki mönülerde yer almasını beklemekteyiz” dedi.
Dağ yöresinde kaz yetiştiriciliği
Ulukaz ile Bursa Aşçılar Derneği işbirliğinde Mercure Otel’de Büyükorhan, Keles, Harmancık ve Orhaneli’de yetiştirilen kazların otel, lokanta ve yemek sanayisi aşçıbaşı şeflerine tanıtım yemeği düzenlendi.