‘Dağ yöresinin sorunları çözümlenmedi’

Uluçam Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (UKDER) her ay düzenlediği söyleşi programının mart ayındaki konuğu CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’dı. UKDER binasında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Erkan Aydın, köylerde oturan vatandaşların yaşa

‘Dağ yöresinin sorunları çözümlenmedi’

Köylerde oturan vatandaşların kent merkezinde oturuyormuş gibi değerlendirildiğini belirten Aydın, “Köylerde oturan 50 bin vatandaşımızın halen yol sorunu çözülmemiştir. İşsizlik de başka bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Orhaneli’ne yapılmak istenen Organize Mermer ve Maden Bölgesi, eğer baştan kontrolü sağlanmazsa bu bölgede ciddi bir çevre felaketine davetiye çıkartır. Yok olan sadece buradaki yerleşim birimleri olmaz, kent merkezini de tetikler” dedi.

UKDER Genel Başkanı İsmail Doru’da ‘Dağ Yöresinin sorunları bellidir. Alternatif çözüm noktasında düşüncelerimizi her plartform da paylaştık. Dağ yöresine bağlı olan yerleşim birimlerinde öncelik, kalkınmada özel bir teşvik yasası kazandırılarak olacağı kanaatindeyiz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X