Dağda çilek hasadı başladı

Bursa’nın dağ ilçelerinden Büyükorhan’da çilek hasadı başladı. Çilekler, hem rekoltesi ve kalitesiyle hem de fiyatıyla bu yıl üreticinin yüzünü güldürüyor.

Dağda çilek hasadı başladı

AYDIN KURMUŞ

Havaların ısınması ile birlikte geçiminin büyük bir kısmını çilek üretimi ile sağlayan Büyükorhan’da çilek hasadı başlarken, son zamanlarda yağan aşırı yağmura rağmen bu yıl hem rekoltesi hem de fiyatı ile çiftçinin yüzünü güldürdü. Üretici tarladan topladığı çilekleri alıcı firmalara kilogramını 3 ila 3,5 liraya satıyor. Verilen fiyattan memnun olduklarını belirten üreticiler, bu yıl çileğin aşırı yağmura rağmen bekledikleri geliri kazandırmasından mutlu olduklarını söylediler.

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Büyükorhan Ziraat Odası Başkanı Harun Baş da, çilek fiyatlarının sevindirici sevilerde olduğunu kaydetti. Rekoltenin de sevindirici düzeyde olduğunu belirten Harun Baş, “İlçemizde yılda ortalama 6 bin ila 10 bin ton arasında çilek üretimi yapılıyor. Çilek bu yıl hem rekolte olarak hem de fiyat olarak çiftçimizin yüzünü güldürdü. Bu seviyelerin altına düşmediği sürece, girdi maliyetleri yüksek olan üreticilerimiz zarar etmez ve verimli bir dönem geçirirler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X