DAĞDER’in 17. başkanı Ali Kaya

DAĞDER’in olağanüstü 17. genel kurulunda başkanlığa Ali Kaya seçildi. Geçtiğimiz aylarda olağanüstü genel kurul kararı alan DAĞDER, yaklaşık bin kişiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplandı.

DAĞDER’in 17. başkanı Ali Kaya

Kongreye siyasi partilerin Bursa milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatı başkanlarının yanı sıra, bir çok sivil toplum örgütünden temsilciler de katıldı. 2 adayın bulunduğu kongrede dönem değerlendirmeleri yapıldı.

Adaylardan Reşat Karış, DAĞDER’den aldığı burslarla üniversiteyi bitirdiğini söyleyerek, ‘Dernek içine siyaset girmemesi lazım. Ayrıca gençlere gereken önemin verilmesi ve gençlere fırsat verilmesi gerekiyor’ diye konuştu.

 

Aday Prof. Dr. Ali Kaya ise, ‘Bir toparlanma ve restorasyon dönemini gerçekleştirebilir miyiz ümidiyle yola çıktık. Bunun için bir takım projeler ürettik. Bu projelerin sonucunda bu noktaya gelindi. Niyetimiz, arzumuz dağ yöresinin yöre insanımızın refah düzeyinin yükselmesi, dağ bölgesinin toparlanması, birlik beraberliğimizin tesisi, geleceğe daha güven içinde bakabilmemizin sağlanmasıdır’ dedi. 

 

Kongrede 631 oy alan Ali Kaya DAĞDER’in 17. başkanı seçildi. Diğer aday Reşat Karış ise 151 oyda kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X