Dağın sesi Orhanelispor

Bursa’da 1. Amatör Küme’yi namağlup tamamlayan Yeşil kırmızılılar şampiyon olarak Süper Amatör Lig’e dönmenin sevincini yaşıyor.

Dağın sesi Orhanelispor

Orhaneli Belediye Başkanı ve Orhaneli Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ilçe gençliğinin elde ettiği başarıların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

 

Uludağ’ın arkasında doğal güzelliklere sahip şirin bir ilçemiz Orhaneli… Bursa il merkezine 55 kilometre mesafedeki  Orhaneli’nin göç nedeniyle nüfusu günümüzde 20 bin dolayına gerilese de bugünlerde büyük bir coşku yaşanıyor yörede. 

Tarım, hayvancılık ve madenciliğin merkezi olan ilçenin en büyük spor ve sosyal aktivitesi Orhaneli Gençlik ve Spor Kulübü, 1.Amatör Küme’de 6.Grup’ta 16 maçtan sadece ikisinden beraberlikle ayrılarak namağlup şampiyonluğa ulaştı. Hem de bir tek kırmızı kart dahi görmeden. Önümüzdeki sezon yeniden Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan yeşil kırmızılı ekibin bu başarısının altında elbette büyük bir emek var.

TAM BİR SPOR SEVDALISI

Orhaneli Belediye Başkanı ve Orhaneli Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İrfan Tatlıoğlu tam bir spor sevdalısı… İlçenin kalkınması ve tanıtımı için büyük uğraş veren Başkan Tatlıoğlu yorucu bir futbol sezonu sonrasında elde edilen şampiyonluğun verdiği mutluluğu yaşıyor. Hem Orhaneli’nin adını duyurmak, hem de ilçe gençliğine spor yaptırmak amacıyla kurulan Orhaneli Gençlik ve Spor Kulübü’nün kuruluşu 2008 yılı olarak gösterilse de aslında 1960’lı yıllara kadar uzanıyor. Daha önce Orhaneli Linyitspor ile faaliyet gösteren Orhanelispor yeni kimliğiyle ilçeyi daha fazla kucaklayan bir kulüp haline gelmiş.

250 LİSANSLI SPORCU

U10’dan U19’a kadar altyapı takımları bulunan ve A kadrosuyla da bu sezon şampiyon olup Süper Amatör Lig’e geri dönen Orhanelispor’da 250 ‘ye yakın sporcu bulunuyor. Kulübün futbol dışında bir de güreş takımı var. İlçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerden oluşan güreşçiler okullar arası müsabakalarda elde ettikleri sonuçlarla alkışı hak ediyor. Dağın gür sesi olarak taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Orhanelispor evinde oynadığı maçlardaki misafirperverliğiyle de sporun dostluk ve kardeşlik olduğunun örneklerini sergiliyor.

ARI GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Genel Menajer Ayhan Tosun önderliğinde, Ahmet Erin’in teknik sorumluluğunu yaptığı, Halil İbrahim Yurtseven’in de yardımcı antrenör ve altyapı sorumlusu olarak görev aldığı Orhanelispor saha sonuçları kadar ilçedeki gençliğin sporla buluşmasında önemli rol oynuyor. Belediye ve kulüp başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun direktifleri doğrultusunda çalışmalar 7 gün aralıksız sürüyor.

TATLIOĞLU FAKTÖRÜ

Orhanelispor Genel Menajer Ayhan Tosun, zorlu bir grupta şampiyonluk ipini bir tek kırmızı kart dahi görmeden göğüslemenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtirken, “Saygı ve sevgi çerçevesi içinde güzel bir lig geçirdiğimiz için tüm amatör küme kulüplerine teşekkür ediyorum. Bizim en büyük destekçimiz aynı zamanda belediye başkanımız olan kulüp başkanımız İrfan Tatlıoğlu. Hiçbir maçımızı kaçırmayan ve sürekli futbolcularımızla yakından ilgilenen Başkanımızın verdiği güçle Orhanelispor daha da büyüyecek ve sadece ilçemizin değil, dağ yöresinin sesini en iyi şekilde duyurmaya devam edecek” diye konuştu.

Sponsorlarımıza teşekkürler

Genel Menajer Ayhan Tosun, takıma maddi ve manevi destek veren DLK Lojistik’ten Oğuz Eken ve Motat Madencilik’ten Taha Tatlıcı’ya da teşekkür ederken, “Sponsorluk anlamında ciddi desteklerini görüyoruz. Elde ettiğimiz şampiyonlukta onların da payı büyük. Bu desteğin artarak devam edeceğini umuyoruz” dedi.

Altepe’den tribün ve soyunma odası isteği

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçedeki futbol sahası suni çim olarak yenilendi. Orhanelispor iç saha maçlarını bu sahada oynuyor. Orhanelispor yönetimi şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den stadın tribün eksiğini gidermesini ve soyunma odalarını yenilemelerini bekliyor. Gerekli sözler alınmış. Başkan Altepe’nin Büyükşehir Belediyesi olarak tribün ve soyunma odalarını yaptırıp, Orhanelispor’a şampiyonluk hediyesi vereceği gün iple çekiliyor.

Onlar gurur kaynağı

Bursaspor’da yıldızı parlayan, A Milli Takımın değişmez ismi olan ve ardından Fenerbahçe’ye giden Ozan Tufan Orhaneli doğumlu. Ozan’ın başarısı ilçeye gurur veriyor elbet. Ancak Orhanelispor Kulübü U14 takımının kalecisi Süleyman Tayır’ı da Bursaspor’a vermiş, bir diğer kaleci Halit Turgut’da Yıldırım Belediyespor’da oynuyor halen. Önemli başarılara imza atan U16 takımının oyuncularına şimdiden bir çok talep gelmiş bile. Anlayacağınız Orhanelili futbolcuları önümüzdeki yıllarda liglerde daha fazla göreceğiz. Orhanelispor’un a takımı oyuncularından 7’sinin de Bursa merkezde oturmasına rağmen Orhaneli doğumlu olduğunu ve antrenman ve maçlar için ilçeye gidip geldiklerini belirtelim.

Böyle kutlama görülmedi

1. Amatör Lig’de 6.Grup’ta namağlup şampiyon olarak tamamlayan Orhanelispor bu büyük başarısı ilçe merkezinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Bursa Mehter Takımı eşliğinde belediye binası önünde Orhanelispor futbolcuları, İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Bağcı, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç ve vatandaşların katılımıyla oluşturulan kortej 9 eylül meydanına kadar yürüdü. Meydanda mehter takımın gösterisiyle başlayan şampiyonluk kutlamaları Orhanelispor’un slayt gösterisiyle devam ederken, sporcular oyun havası oynayarak geceyi sonlandırdı.

Bu gurur bizim

Tatlıoğlu, 13 yıllık emeğin karşılığını aldıklarını, bundan sonra Orhaneli’nin adını sporda en iyi şekilde duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

Orhaneli Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı İrfan Tatlıoğlu 1 Amatör Küme’de 6 Grup’ta mücadele eden 56 takımdan tek namağlup olarak Süper Amatör Küme’ye çıkmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Tatlıoğlu şampiyonluk kutlamalarında yaptığı konuşmada, “2004’te belediye başkanı olduğumdan beri takımın peşine düştük. Spor camiasında top koşturmaya ve onunla haşır neşir olmaya başladık. Sizler bize güven verdiniz, umut verdiniz. Biz de yılmadık. 13 seneden beridir koşturuyoruz. Süper Amatör’e de çıktık, aşağı da düştük. Ama sizin gibi dostlar tanıdık. Bundan sonra da Orhanelimizin adını sporda en iyi şekilde duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X