Dağlıca’da terör örgütüne hava operasyonu

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzilerinin hava harekatıyla imha edildiği bildirildi.

Dağlıca’da terör örgütüne hava operasyonu

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, 18-19 Ekim’de meydana gelen “önemli yurt içi olaylara” ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Erzurum’un Şenkaya ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü mensubu bir terörist, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 tabanca, 2 el bombası ve 150 tabanca fişeğiyle yakalandı.

Siirt’in Pervari ilçesinde, 2 Mauser piyade tüfeği ve bu silaha ait 105 fişekle çok sayıda muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, teröristlerce önceden yola döşenen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şanlıurfa’da, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “Terör maksatlı silah ve mühimmat kaçakçılığı yapmak” suçlarından 22 “iş birlikçi” gözaltına alındı. Bu kapsamdaki aramalarda, birer Kalaşnikof piyade tüfeği ve tabanca ile 3 av tüfeği ve 35 hafif silah ele geçirildi.

Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki operasyonda, beton mevzi içerisinde 5 kilogram amonyum nitrat, 300 gram patlayıcı madde, 2 reflektör ve 2,5 litre benzin ele geçirilerek, imha edildi.

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde tespit edilen terör örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzileri, hava harekatıyla imha edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X