Daha da acımasız oldular

Taktik değiştiren dolandırıcılar, telefonla aradıkları kişilere artık ev, arsa ve otomobil sattırıyor.

Daha da acımasız oldular

OKTAY KAYALAR

Kendilerini telefonda polis, asker yada savcı olarak tanıtan dolandırıcıları, bugüne kadar aldıkları altın ve paralar kesmedi. Yeni taktik geliştiren dolandırıcılar, tuzağa düşürdükleri kişilere ev, arsa ve otomobil sattırmaya başladı.

Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, sahte polis ve savcıların, telefonla aradıkları kişiyi genellikle ‘terör örgütüyle bağınız var’ diye korkuttuğunu, bazen de ‘hesaplarınıza erişildi’ yalanıyla  kandırdığına dikkat çekerek, bu yöntemle bugüne kadar çok şikayet aldıklarını bildirdi.

Dolandırıcıların şimdi de para ve altın yerine tuzağa düşen kişilere ev, arsa ve otomobil sattırarak daha yüklü paralar aldığını söyleyen yetkililer, ‘Aman dikkat. Sakın oyuna gelmeyin’ diyerek uyarıda bulunuyor.

Telefondaki kişinin ‘Kuyumcu soygununda sizin kimliğiniz bulundu. Ya da, terör örgütüyle bağınız varmış. Özel birimimiz sizi bu işten kurtarmak için vereceğimiz hesaba para yatırmanız gerekiyor’ gibi sözler söylemesi halinde vatandaşların polisi araması istendi.

Bu arada, Bursa’da son 8 ayda dolandırılmak üzere olan 110 kişnin yaklaşık 3 milyon liralık altın ve parasının dolandırıcıların eline geçmeden kurtarılarak sahiplerine iade edildiği de bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X