‘Daha fazla üretmeliyiz’

İTSO Başkanı Metin Anıl, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine ulaşmak için, daha fazla üretip dünyanın her yerine pazarlamak gerektiğini söyledi.

‘Daha fazla üretmeliyiz’

SADULLAH ORGAN

İnegöl’de mobilya ihracatının artırılması amacıyla pazarlama görevlileri tarafından kurulan İnegöl Mobilya İhracatçıları Derneği’nin (İMİDER) tanıtım toplantısında konuşan İnegöl Ticaret Odası Başkanı (İTSO) Metin Anıl, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmek için daha fazla üretim yapılması gerektiğini ifade etti.

Ürünün dünyanın her yerine pazarlanması gerektiğini kaydeden Metin Anıl, “Biz ürettiğimiz ürünleri önce Avrupa topluluğuna satmalıyız. İnovasyona, kümelenmeye önem vererek, dünyanın tüm ülkeleriyle rekabet edebilir noktaya gelmemiz ve bu konumda da ürettiğimiz malları dünyanın her ülkesine satmamız önemli. Bunu başarırsak, işte o zaman hedefimize ulaşırız” dedi.

YANINIZDAYIZ

İnegöl olarak dış ticaret fazlası vermekle övündüklerini dile getiren Metin Anıl, “İnegöl’de tüm kurum, kuruluş ve tüm sivil toplum örgütleri İnegöl’ün bir adım daha ileriye gitmesi adına fevkalade iyi işler yapıyor. En güzel yaptığımız iş, hemen kümelenebilmemiz. İnegöl’ün başarısının altında yatan gerçek budur. Yaptığınız tüm çalışmalarda yanınızda olacağız” dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

2023 hedefleri doğrultusunda yola çıktıklarını belirten İMİDER Başkanı Ömer Eralp, yaklaşık bir yıldır gerçekleştirdikleri çalışmalarda Arapça, İngilizce dil eğitimleri yaptıklarını söyledi. Eralp, “Ülkeler üzerinde potansiyel paylaşım gerçekleştirdik. İşadamlarımızdan destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X