‘Daha önce yaptık yine yaparız’

Bursaspor tribün temsilcileri OLAY TV’de yayınlanan Spor Saati programında Fenerbahçe maçı öncesi mesaj verdi. Yeşil beyazlı taraftarlar, “Gün birlik olma günü. Bütün taraftarlarla kenetlenip bu takımı ayağa kaldırmalıyız. Fenerbahçe maçıyla başlangıç ola

‘Daha önce yaptık yine yaparız’

CEVDET ALTINEL

Bursaspor’un Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında aldığı arka arkaya mağlubiyetler ve Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplardan çıkamaması hiç şüphesiz camiada herkesin morallerini bozdu…

Bunun üzerine Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun görevine son veren Başkan Ali Ay ve yönetiminin 10 günlük süreçte takımın başına bir teknik adam getirememesi, transfer sezonunda da ihtiyaç olan mevkilere takviye yapılamaması eklenince Bursaspor camiası yay gibi gerildi…

Şimdi Bursaspor’un yeniden çıkışa geçmesi için önünde bir Fenerbahçe maçı var…

Timsah Arena’da 11 Şubat Cumartesi akşamı 19.00’da oynanacak bu karşılaşma öncesinde Bursaspor tribün gruplarından temsilcilerle bir araya geldik ve konuyu masaya yatırdık…

Bu takım yeniden ayağa nasıl kalkabilir?, Kulüpte eksikler neler?, Aradaki bağ neden koptu? Fenerbahçe maçından beklenti ne?

Söz şimdi onlarda…

Başlangıç olabilir

Güzelsöz, “Gün birlik olma günü. ‘Fenerbahçe karşılaşması bizler için çok önemli fırsat. Takımı ayağa kaldırmalıyız” dedi. 

Teksaslılar Dernek Başkanı Mehmet Güzelsöz, ligin 1. haftasındaki Adanaspor maçından bu yana takımın kötü futbol oynadığını ve bunu yönetime bizzat ilettiklerini söyledi. Güzelsöz şöyle devam etti: “19 hafta sonra sezon başında söylediklerimiz başımıza geldi. Bizi üzen tarafı bu. Çünkü uyardık. Hamza Hoca konusunda da uyardık. Galatasaray ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı bir uyumsuzluk olmuştu. Sezon başında da da oldu, tepki arttı. 27 puan dendi hala da 27 puanda kaldık. Ama oyun yok. Tepkiler çok normal. Akhisar’dan oyuncu, Galatasaray’ın göndermeye çalıştığı oyuncuları alırsan tepki olur. 2. haftada yaptığımız tepkilerden sonra takım rahatlamıştı. Takım iyi oynamaya başlamıştı. Gelin birlik beraberlik olalım.”

Hoca alamadınız

“Biz bu yönetimi destekledik. Bu takım yenilsin ama top oynasın. Bizim takıma maç kazandırmamız lazım. Fenerbahçe maçıyla birlikte takımı nasıl ayağa kaldırırız onları masaya yatırmalıyız ve destek vermeliyiz. Bizim kimseyle sıkıntımız yok. Bizim için aslolan Bursaspor. Bütün taraftarlarla kenetlenip bu takımı ayağa kaldırmalıyız. Fenerbahçe maçıyla başlangıç olabilir. Bursaspor’un gerçek gücünü ortaya koymalıyız. Biz ne kadar transfer yapmasak da hocadan memnun olmasak da desteğe devam edeceğiz. Mutlu Hoca seri galibiyetler alsın, biz moraralım, kıpkırmızı olalım. Yönetim Kurulu işimize karışıyorsunuz diyor ama hoca alamadınız, transfer yapamadınız, ortalık ondan karışık.”

12. adama ihtiyaç var

Mustafaoğlu, “Fenerbahçe maçından alınacak bir galibiyet silkelenmemizi sağlar. Taraftara ihtiyaç varsa biletlerde indirim şart” dedi.  

Maraton Platformundan Mehmet Mustafaoğlu, toplanan 27 puanın bu kadroya göre çok iyi olduğunu söyledi. Bununda insanlarda beklentiye neden olduğunu belirten Mustafaoğlu, şöyle devam etti: “Ancak bu futbola bakarsan toplamamız gereken puan 10’du. İnşallah çıkış devam eder. Önümüzde zor maçlar var. Bilet fiyatlarının indirime girmesi konusunu gerekli yerlere her zaman ilettik. Başkan Ali Ay ‘kombine sahipleri yara almasın’ diye söyledi ama biz bu hakkımızdan feragat ettik ve arkamızdan tüm gruplar geldi. Yönetime çağrı yaptık. Trabzonspor maçında gördük ki bilet fiyatları 50 TL. Taraftarda ortalama düşüyor. Olumlu karşılarlarsa stat dolar. Daha 30 bin kişiyi bu statta göremedik.”

Fedakarlığa hazırız

“Bakıyorsunuz kombine sahipleri de gelmiyor. Çünkü 10 gün hoca yok, transfer yok, futbol yok. İndirim olursa Fenerbahçe maçı bizler için çok önemli. Çıkış yakalamamız lazım. Buradan alınacak bir galibiyet bir çıkış yaşatabilir. Fedakarlık yapmaya hazırız. En çok 12. adama ihtiyaç var. Bu takım ancak seyirciyle baskı yaratabilir. Fenerbahçe maçı için yaptığımız çağrıya yönetimin kulak asması lazım. Bu takımın artık galibiyet alması gerekiyor. Oyuncular üzerinde de baskı oluştuğunu düşünüyorum. Buradan alacağımız 3 puan herkesin kafasındaki korkuyu yok edecektir. İtici güçle Fenerbahçe’yi yenebiliriz.”

Radikal Tribünü Ceyhun Yıldırım: İstifa sözü bazen silkelenmek içindir

Radikal Tribününden Ceyhun Yıldırım, Hamza Hamzaoğlu’nun söylemlerinden dolayı kimyanın bir türlü tutmadığını söyledi. Yıldırım, “Bizim Hamza Hoca’ya tepkimiz oynattığı futboldan ziyade yaptığı açıklamalardan dolayıydı. Ben teknik taktikten anlamam, maçları normal taraftar olarak izlerim. Biz Bursasporla ilgili açıklamalar bekliyorduk ancak o yanlış yaptı. Böyle olunca marka değeri düşüyor. Bu sezona Hamza Hoca’yla devam etmek yanlıştı. Sezona başlayınca da yapacak bir şey yoktu. Yönetime de küçük çaplı istifa sesleri çıktı. Ama bu gidin anlamında değil. İstifa bazen silkelenmek için uyarıdır. Küçülme ekonomik olabilir, bütçe olarak olabilir ama biz marka olarak küçülmeye başladık. Bunu durdurmak lazım. Ben Ali Ay başkana güveniyorum. Bir sinerji yakalasın ve camiayı toparlasın” diye konuştu.  

Ünitimsah temsilcisi Tansel Işıkkent: Bir kopukluk var!

Ünitimsah Temsilcisi Tansel Işıkkent, yönetim ve taraftar arasında bir kopukluk olduğunu ifade ederek, “Bursaspor’da bir 27 puan muhabbeti aldı başını gitti. Geldiğimiz nokta yine 27 puandayız. Birde bu işin Türkiye Kupası boyutu var. Elendik. Bizim elendiğimiz takımlar ortada. 6 sene önce şampiyon olan takımın geldiği noktaya bakar mısınız. Tribünde bir hoşnutsuzluk var. Yönetim ve taraftar arasında bir kopukluk var. Fazla detaya da girmek istemiyorum ama tribünle zıtlaşan her zaman kaybeder. Biz tribün grubu olmasak da her deplasmanda varız. Bir yerlerde kırılma varsa tamiri zor olur. Ulusal medyada Galatasaraylı kimliğinizle yürürseniz Bursaspor’la yollarınız ayrılır, çok normal. Fenerbahçe karşılaşmasında tribün desteği şart. O yüzden bu maça özel ilgi göstermek lazım. Biz işin tribün boyutundan çok şehir yapılanmalarına daha çok önem veriyoruz. Bizim kendi aramızda oluşturduğumuz proje kurulumuz var. Herkes bu kulübün harıl harıl çalışıyor. Kulüple şuan iletişim eksikliği var bu da bir gerçek” şeklinde konuştu.

Bursaspor tribünlerinin önde gelen isimleri, Olay Spor’dan arkadaşımız Cevdet Altınel’in sorularını yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X