Daha sonra iade edeceğiz dediler ama…

Bursa Nilüfer ilçesi Üçevler Mahallesi’nde ikamet eden S.S. isimli vatandaş, telefonla kendisini arayıp terör örgütü ile korkutan şahısların verdiği hesaplara yaklaşık 6 bin lira yatırdı.

Daha sonra iade edeceğiz dediler ama…

Edinilen bilgiye göre; dün saat 13.30 sularında S.S.’yi 0537 ile başlayan numaralı telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan erkek bir şahıs, “Hesabınızdan terör örgütüne yüklü miktarda para aktarılmış. Bu şahısları takip ediyoruz. Polisler şu an evinde olup mahalle muhtarını da aldı. Söyleyeceğimiz hesaba para yatırman gerekiyor. Bu parayı daha sonra Cumhuriyet Savcısının talimatıyla geri iade edeceğiz.” dedi.

Bir süre sonra eşinin de sesini telefonda duyan S.S., buna inanarak telefonu kapatmadan bir bankaya gidip 2 bin TL kredi çekerek şahısların yönlendirmesiyle bir hesaba yatırdı. Ayrıca şahısların yönlendirmesi ile bankamatikten dekont almayan S.S., daha sonra başka bir bankada bulunan parasını da çekerek söylenen bankaya 3 bin 950 TL olarak yatırdı. S.S., telefondaki şahısların yönlendirmesi üzerine yeniden bankadaki parasını çekmek üzere bankaya gittiğinde gerçek polislerin arayarak dolandırıldığını söylemesi ile uyandı. S.S’nin şikayeti üzerine olayla ilgili tahkikata başlandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X