Dahi piyanist Büyükşehir’de

Suriye’de iç savaştan kaçıp, Bursa’ya sığınan ve 100 milyonda bir görülebilecek bir yetenek olarak gösterilen dahi piyanist Tambi Asaad Cimuk, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası kadrosuna alındı.

Dahi piyanist Büyükşehir’de

Türk vatandaşlığına geçen “dahi piyanist” Tambi Asaad Cimuk Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesine alındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası kadrosuna alınan genç piyanist, uluslararası müzik yarışmalarına Büyükşehir Belediyesi desteğiyle katılacak. Cimuk, 2015 yılı içerisinde beşi piyano yarışması olmak üzere toplam dokuz uluslararası organizasyona katılacak.

Bu kapsamda ilki 27 Mart – 2 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak The Fıfth Internatıonal Competıtıon yarışmasına katılmak üzere Almanya’nın Mühlacker kentine gidecek olan Cimuk’un hedefi yarışmadan derece ile dönmek. Aynı zamanda Bursa AkademiX Güzel Sanatlar Merkezinde piyano dersi almaya başlayan Suriye asıllı Tambi Asaad Cimuk, bir buçuk yıllık eğitimiyle müzik otoritelerinin dikkatini çekmeyi başarmış, ABD ve Rusya’da düzenlenen yarışmalarda birincilikler elde etmişti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin isteği doğrultusunda belediye kadrosuna alınan genç piyanistin hedefi müzik eğitimine 2017 yılından itibaren ABD’de devam etmek. Cimuk, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kendisini sahiplenmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bursa’mızın ve Türkiye’nin bana gösterdiği ilgiyi boşa çıkarmayacağım. Uluslararası alanda elde edeceğim her başarı bana kucak açanların başarısı olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve belediye müzik birimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X