Dakar rallisi start aldı

Şakir Şenkalaycı-Serkan Özdemir ile Koray Özkaplan-Selçuk Bektaş ikilisi, sembolik start esnasında seyircileri selamladı.

Dakar rallisi start aldı

36. Dakar Rallisi’nin sembolik startı, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te verildi. Dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak gösterilen Dakar Rallisi’nde mücadele edecek Türk sporcular Şakir Şenkalaycı, Serkan Özdemir, Koray Özkaplan ve Selçuk Bektaş tanıtım startında seyircileri selamladı. Arjantin Başkanlık Sarayı (La Casa Rosada) önünde düzenlenen törende, Türk sporcular Türk bayrağıyla seyircilerin karşısına çıktı.

9 BİN KİLOMETRELİK YARIŞ

Arjantin’de başlayan Dakar Rallisi, 13 etaptan oluşan 2 haftalık yolculuğun ardından 17 Ocak Cumartesi günü yine aynı yerde son bulacak. Yarışın 7’nci günü Şili’nin Iquique kentinde bir gün dinlenecek yarışmacılar, dünyanın en zorlu dayanıklılık mücadelelerinden Dakar Rallisi’nde yaklaşık 9 bin kilometrelik yol katedecek. Rallide her yıl olduğu gibi motosiklet, otomobil, kamyon ve ATV araçları olmak üzere 4 farklı klasmanda yarışlar düzenlenecek. Yarışta 164 motosiklet, 138 otomobil, 64 kamyon ve 48’i ATV olmak üzere 414 araç yer alacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X