Dakikada 70 abone 4,5G’ye geçiyor

4,5G hizmetini kullanan abonelerin sayısının 10 milyonu aştığını belirten BTK Başkanı Sayan, ”Son bir haftada günde ortalama 100 binden fazla kişi geçiş yaptı” dedi.

Dakikada 70 abone 4,5G’ye geçiyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, 4,5G hizmetini kullanan abonelerin hızlı bir şekilde arttığını, dakikada 70 abonenin 4,5G hizmetine geçiş yaptığını söyledi.

Sayan, konuyla ilgili açıklamasında, 4,5G hizmeti kapsamında baz istasyonu olmayan ilin bulunmadığını kaydetti. Ülke genelinde 16 bin 123 baz istasyonuna güvenlik sertifikası verildiğini dile getiren Sayan, bu istasyonlardan 10 bin 413’ünün aktif hizmet verdiğini bildirdi. Sayan, Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan saha testlerinde indirmede 67 bin 296 Mb/s (67 Gigabit/sn) ve göndermede 34 bin 6 Mb/sn (34 Gigabit/sn) hızlara ulaşıldığını ifade ederek, ”4,5G hizmetini kullanan aboneler hızlı bir şekilde artmaktadır, mayıs başı itibarıyla 8,8 milyon 4,5G abonesi bu hizmeti fiili olarak kullanmaya başlamışken, bugün bu rakam 10 milyonu aşmış durumda. Yani son bir haftada günde ortalama 100 binden fazla mobil abone bu hizmete geçiş yapmış. Dolayısıyla her dakikada 70 abone 4,5G hizmetine geçmiş” diye konuştu.

İLETİLMESİ YETERLİ

Abonelerin 4,5G’den faydalanabilmesi için cihazla SIM kartın 4,5G ile uyumlu olması, 4,5G kapsama alanında bulunulması, cihaz ayarlarından 4,5G/LTE seçeneğinin açık tutulması ve 4,5G abonesi olunması gerektiğini anlatan Sayan, şunları kaydetti: ”4,5G abonesi olmak için geçiş talebinin SMS, çağrı merkezi, bayi gibi kanallardan mobil işletmeciye iletilmesi yeterli. 4,5G aboneliğine geçiş yapıldığında, abonenin aksi yönde bir talebi olmadığı sürece varsa taahhütnamesi kapsamındaki hakları taahhüt süresince korunuyor ve abonenin onayı dışında tarife paketi veya tarife değişikliği yapılmıyor.”

ÜCRETLENDİRME ONAYLA

BTK Başkanı Sayan, 1 Nisan’dan itibaren, internet paketinin bulunmadığı durumlarda internet bağlantısı yapılması halinde mobil işletmeci tarafından buna ilişkin ücret yansıtılacağı bilgisi verileceğine dikkati çekerek, ”Onay verilmesi durumunda ücretlendirme başlayacak ve bu onay hattın internet hizmetlerine kapatılmasına kadar geçerli olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X