Dal kırıkları da sigorta kapsamında

Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, yoğun kar yağışından olumsuz etkilenen üreticilerin yüreğine su serpecek açıklamalarda bulundu.

Dal kırıkları da sigorta kapsamında

CEMAL KIRGIZ

 

Tarım Sigortası (TARSİM) uygulamaları konusunda muhtarlara bilgi veren Ercan Barutçuoğlu, birçok doğal afetin yanı sıra, kar yağışına bağlı ağaç dallarının kırılmasının da sigorta kapsamına alındığını söyledi. Gemlik Ticaret Borsası’nda organize edilen ve üreticinin zararlarının tespit edileceği TARSİM toplantısı sonrasında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fikret Fırat ve Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ile birlikte açıklamalarda bulunan Barutçuoğlu, kar kırıkları ve yaşanan zararla ilgili muhtarlardan bilgi aldı.

ZARAR TESPİT EDİLECEK

Gemlik Belediyesi, Ticaret Borsası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte kar zararlarını yerinde tespit edeceğini vurgulayan Ercan Barutçuoğlu, tespiti yapılan yerlerin bakanlığa bildirileceğini ifade etti. 

TARSİM kapsamının genişletildiğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, bundan böyle kar yağışına bağlı dal kırıklarının da sigorta kapsamına alındığını kaydetti.

Zaman kaybetmeden zarar tespitlerine başlanacağını bildiren Ercan Barutçuoğlu, Gemlik Belediyesi olarak, Ticaret Borsası ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X