Dalai Lama: Buda, zulümden kaçan Müslümanlara yardım ederdi

Budist ruhani lider Dalai Lama, Arakan’daki Budist zulmüne yönelik açıklamalar yapan Lama, “Buda, Budistlerin zulmünden kaçan Müslümanlara yardım ederdi” dedi.

Dalai Lama: Buda, zulümden kaçan Müslümanlara yardım ederdi

‘Buda Arakanlı Müslümanlara yardım ederdi’ diyen Nobel ödüllü Budist lider, Myanmar hükümetinin şiddeti durdurmak için derhal harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Tibet’in Ruhani lideri Dalai Lama, Arakanlı Müslümanların yaşadığı dramla ilgili ilk kez sessizliğini bozdu.

Binlerce Müslüman’ın katledildiği, yüzbinlercesinin ise kaçmak zorunda bırakıldığı Arakan’daki Budist zulmüne yönelik açıklamalar yapan Lama, “Buda, Budistlerin zulmünden kaçan Müslümanlara yardım ederdi” açıklamasında bulundu.

Myanmar hükümetine de çağrıda bulunan Nobel Barış ödüllü Budist lider,  hükümeti krizi çözmek için toplumun her kesimiyle iletişim kurmaya ve sorunları çözmeye çağırdı.

Kendisi gibi Nobel ödülüne sahip Malala Yousafzai ve Başpiskopos Desmond Tutu’yu da yaşanan şiddete müdahaleye çağıran Lama, Myanmarlı Budistlere de “Kim bir Müslümana zulmetmeye kalkarsa Buda’yı hatırlasın ve bundan vazgeçsin” tavsiyesinde bulundu ve yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu açıkladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X