Dalan: 15 Temmuz’u 20 yıl önce biliyordum

Bursa’da Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticiler Derneği’nin (GESİAD) düzenlediği toplantıya katılan Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dalan: 15 Temmuz’u 20 yıl önce biliyordum

Bir zamanlar Ergenekon davasında adının geçtiğini ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldığı hatırlatılan Bedrettin Dalan, yargılandığı günlere ilişkin şöyle konuştu:

“Ben oyunun 30 yıldır farkındayım. 1985 yılında cemaate rakip olarak okullarımızı açtık. Hala rekabet devam ediyor. Biz doğru yoldayız, eğri yolda olanlar belasını buldu. Ağır bir kelime söyledim belki. Ama 7 yıl ızdırap çektikten sonra bu kelime ağzımdan kaçtı. Benim rahmetli olan bir arkadaşım vardı onun babası şöyle dermiş, ‘Oğlum sen doğru yolundan git, eğri belasını bulur.'”

Cemaatin devlet içindeki yapılanması yıllardır anlattığını ve yetkili mercileri uyardığını söyleyen Dalan, “Yanlış yolda gidenlere karşı uyarılarımız netice vermedi. Sonunda bizi de çok ağır sıkıntılara soktular. Ama ben bunların bir gün geçeceğini biliyordum” diye konuştu.

YAZDIĞIM KİTAPTA ANLATMIŞTIM

15 Temmuz başarısız darbe girişimi 20 yıl önce ‘Türkiye’de İrtica ve Cemaat Kuşatmasında Eğitim’ kitabında anlattığını dile getiren Dalan, “20 yıl evvel yazdığım kitapta 15 Temmuz darbesini yapacaklarını yazmıştım. Keşke ondan etkilenenler olsaydı. Keşke darbe olmasaydı. Keşke bu kadar insanımız ölmeseydi. Keşke ben 7 yıl ızdırap çekmeseydim. Ama oldu bu işlerin hepsi” dedi.

Cemaat okullarına rakip olarak cumhuriyeti, devleti savunan okullar kurduklarını hatırlatan Dalan, “‘Ağacın kurdu içten olur’ misali bizi içten devirmeye çalıştılar. Allah’a şükür devletimiz güçlü. Yıkamadılar. Halkımız devlete, cumhuriyete ve demokrasiye bağlı. Her şeye rağmen yıkamadılar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X