Dalga geçer gibi

Karaman`ın Ermenek İlçesi`nde Has Şekerler Madencilik Şirketi`ne ait kömür ocağında su baskını faciasında mahsur kalan işçileri kurtarmak için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Dalga geçer gibi
Geçen perşembe gecesi 18 işçiden 2’sinin cesetlerine ulaşılmasıyla birlikte gözaltı kararı verilen 8 kişiden önceki gün savcılığa teslim olan Has Şekerler Madencilik şirketinin sahibi Saffet Uyar’ın ifadesinde, böyle bir kazayı öngörmediklerini ve tahmin etmediklerini söylediği öğrenildi. Uyar’ın avıkatı Şeref Han, müvekkilinin teslim olmasının ardından yaptığı açıklamalarda, Uyar’ın da ocakta mahsur kalan 18 işçi gibi mağdur, suçlunun ise devlet olduğunu ileri sürmüştü.
 
İFADELERİ ALINDI
 
Bu arada aralarında maden ocağının ruhsat sahibi olan Abdullah Özbey’in de bulunduğu 7 kişinin ifadelerinin alınması işlemi önceki gece sona erdi.
 
ZIRHLI ARAÇLA ADLİYEYE
 
Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadeleri önceki gün gece yarısına kadar süren, ardından İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen, ‘Ölüme sebebiyet vermek’ suçundan gözaltına alınan Has Şekerler Maden Şirketi’nin sahibi Saffet Uyar ile şirketin 7 yetkilisi, dün öğle saatlerinde tekrar adliyeye götürüldü. Uyar ve bazı şüpheliler ‘Akrep’ adı verilen zırhlı araçla götürülürken bazı şüpheliler de jandarmaya ait minibüsle geniş güvenlik önlemi altında adliye binasının arkasında bulunun giriş kapısına getirildi. Şüpheliler burada koşarak içeri alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X