Dama Şampiyonası kapılarını açıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu (TÜDAF) tarafından düzenlenen ‘17. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’ için geri sayım başladı.

Dama Şampiyonası kapılarını açıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin özel çabalarıyla yıllardır geniş kitlelere ulaşan Türk Daması Şampiyonası, 26-29 Ağustos 2016 tarihlerinde Merkez Katlı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş olan dama oyununa yeniden hayat vermek, dünyadaki ve Türkiye’deki dama oyuncularını bir araya getirmek amacıyla organize edilen şampiyona, bu yıl antrenörlük eğitim seminerlerine ve iki günlük ‘Türk Daması’nın Geleceği’ konulu çalıştaya ev sahipliği yapacak. 

Uluslararası Satranç Kuralları’nın uygulandığı 9 tur üzerinden yapılacak yarışmada, birinci 3 bin TL, ikinci 2 bin TL, üçüncü ise bin TL’lik  para ödülünün sahibi olacak. Şampiyona’da ilk 10’a giren oyunculara da federasyon tarafından belirlenen çeşitli ödüler verilecek. 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, üçüncü kez uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan ‘Dama’nın Kırkpınarı’nda bu oyuna gönül veren yerli ve yabancı sporcuları Mustafakemalpaşa’da buluşturarak, keyifli bir organizasyona imza atacaklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X