Damat Ortadoğu’da

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner, uzun süredir kesintiye uğrayan Filistin-İsrail barış görüşmelerinin yeniden canlandırılması için çarşamba günü İsrail’in başkenti Kudüs’e geldi.

Damat Ortadoğu’da

Trump’ın 36 yaşındaki damadı ve özel danışmanı Kushner, önce İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ve beraberindeki heyet ile görüştü. 

Ardından Ramallah’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Jared Kushner, İsrail ve Filistin liderleri ile diplomatik temasları sürdürürken taraflar arasında da yeni bir kriz patlak verdi. 

Filistin topraklarında yasadışı yapılanma politikasını sürdüren İsrail devleti, Anayasa Mahkemesi’nin Batı Şeria’da yasadışı şekilde inşa edildiği gerekçesiyle yıktığı bir yerleşim biriminde yeniden inşaata başladı. 

İsrail’in yeni temel atması Filistin cephesinde sert tepkiyle karşılaştı. Trump, Netenyahu’dan yeni yerleşim birimleri konusunda daha ılımlı bir yaklaşım sergilemesini istemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X