Dana kavurma tarifi: Tam kıvamında lokum gibi kurban etinden kavurma nasıl yapılır?

En lezzetli, tam kıvamında kurban eti kavurma yapmak isteyenler tarif araştırmasına başladı. Lezzet açısından ilave edilen baharatlar kavurmanızı tatlandırırken tuz ile baharatları sonradan eklerseniz kavurmanız daha yumuşak kıvama gelir. Öte yandan bir gün dolapta beklemiş eti kavurma yaparsanız istediğiniz yumuşaklığı elde edebilirsiniz. Buna göre; Tam kıvamında lokum gibi kurban eti kavurma nasıl yapılır?

Dana kavurma tarifi: Tam kıvamında lokum gibi kurban etinden kavurma nasıl yapılır?

 Bayramda ikram edilecek olan dana eti kavurma tarifi en çok merak edilenler listesinde yer aldı. Bu yüzden lezzetli, yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır araştırılmaktadır. Yüzlerce yıldır Türk kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinde yer alan tam kıvamında lokum gibi kurban eti kavurma nasıl yapılır? Kurban etinden dana kavurma tarifi

KAVURMA NASIL YAPILIR? DANA KAVURMA TARİFİ

Bayramların olmazsa olmazları arasında yer alan özellikle bayramın ilk günü kahvaltı sofralarında da rahatça tüketilebilen dana kavurma tarifi şöyle;

KURBAN ETİNDEN KAVURMA TARİFİ!

Bayram Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

1 kilogram kuzu but eti

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

Arzuya göre:

1 adetbüyük boy domates

2 adetyeşil sivri biber

1 tatlı kaşığıkırmızı pul biber

1/2 çay kaşığıkarabiber

BAYRAM KAVURMASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kuzunun kendi yağı kavurma işlemi için yeterli olacaktır. Lezzetini arttırmak için ayrıca küçük parçalar halinde doğradığınız kuzunun kendi yağını kullanabilirsiniz.

BAYRAM KAVURMASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

But etinin yağlı tarafından çıkarttığınız kuzu etini küp şeklinde doğrayın. Kavurma işleminde kuzu etinin kendi yağını ayrıca kullanacaksanız onları da küçük parçalar halinde kesin.

Mümkünse döküm bir tencerede kuzunun iç yağını eritin eğer ekstra yağ kullanmayacaksanız kızgın durumda olan tencereye doğradığınız kuzu etlerini aktarın.

Yüksek ateşte, çok fazla karıştırmadan etleri mühürleyin. Bu şekilde yumuşak kalan ve suyunu içine hapseden etleri, kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.

Kullandığınız etin ırkına ve dinlenme süresine göre pişirme süresi değişiklik gösterecektir. Pişme derecesini kontrol edin, etler arzu ettiğiniz kadar yumuşamadıysa azar azar sıcak su ekleyip, pişirmeye devam edin.

Suyunu çeken ve yumuşayan etlere tereyağını ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurun. Bu aşamada tuz ve kekik ekleyin. Baharatlarla tadını alan bayram kavurması servise hazır.

Kavurmayı daha farklı şekilde sunmak isterseniz kabuğunu soyup, küçük küpler halinde doğradığınız domates ve ince ince kestiğiniz sivri biberleri bu aşamada ekleyin. Kırmızı pul biber ve karabiber katın. Biberler renk alana kadar yüksek ateşte soteledikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

BAYRAM KAVURMASI TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Dilerseniz tereyağlı nefis bir pilavla misafirlerinize bayram boyunca keyifle ikram edebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X