Danışık gecesinde renkli görüntüler

DAĞ-DER’ in geleneksel olarak gerçekleştirdiği Danışık Gecesi yine renkli görüntülere sahne oldu.

Danışık gecesinde renkli görüntüler

DAĞ-DER binasında düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Prof. Dr. Ali Kaya, bu tür organizazyonların birlik, beraberlik ve kardeşlik için çok önemli olduğunu belirtti.

DAĞ-DER olarak sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Kaya, 11 Ekim günü Botanik Park’ta yağlı güreş müsabakaları düzenleyeceklerini hatırlatarak, ücretsiz olan etkinlik için tüm Bursalılara davette bulundu.

Bu arada danışık gecesine katılan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner de Seferiışıklar Köyü’nün gençlerinden ve Seferiışıklar Köyü Dernek Başkanı Mevlüt Yıldız ile Köy Muhtarı Hüseyin Kahraman’dan gelen talep üzerine AK Güney dağına 25 metrelik Türk bayrağı asılacağının ve köye de çim saha yapılacağının sözünü verdi.

Renkli görüntülerin yaşandığı gecede Seferiışıklar Köyü gençleri arı oyunu ve çiftetelli oynayarak katılan konuklardan yoğun alkış aldılar. Bunun yanında Tuzaklı Köyü gençleri de sarımsak oyunu sergilerken, Uluçam köyü gençleri ise Barış Manço canlandırması ile büyük beğeni topladılar. Son olarak Büyükdeliler Köyü gençleri de yeni damada köy geleneklerini, sergiledikleri oyunla öğrettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X