Danışment’te mera gerginliği

Bütünşehir Kanunu ile birlikte meraları Karacabey Belediyesi mülkiyetine geçen Danışment Mahallesi sakinleri, bölgeye jeolojik etüt için giden ekibe tepki gösterdi.

Danışment’te mera gerginliği

AYHAN FİDAN

 

Mahalle sakinleri daha sonra Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile görüşmek için belediyeye gitti. Mahalle sakinleri Özkan’dan meranın akıbetiyle ilgili bilgi aldı. Danışment sakinleri, “Mera vasfını kaybettiği söylenerek arazimizi belediyeye devrettiler. Dedelerimiz 1950 yılında bu araziyi birçok zorluğa rağmen almış. Arazi daha sonra köy halkına mera olarak kullanılmak üzere bağışlanmış. 819 bin metrekare arazi Bütünşehir Yasası’yla belediyelere devroldu. Karacabey Belediyesi bu arazide zemin etüdü yapmak istiyor. Köyümüzün merasının geri verilmesini istiyoruz. Hayvanlarımız bu merada otluyor” dediler.

Bütünşehir Yasası’yla köylerin bazı gayrimenkullerinin ilçe belediyelerine geçtiğini söyleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “Sözü geçen arazi de, bu çerçevede Karacabey Belediyesi’ne devredildi. Tapusu Karacabey Belediyesi’nin üzerinde. Burası marjinal bir tarım arazisidir. İmar uygulaması yapmayı düşünüyoruz. Yatırımcı getirmeyi düşünüyoruz. Bunların hepsini şeffaf bir şekilde yapacağız. Daha kesinleşen hiçbir şey yok. Arkadaşlarımız jeolojik etüt için araziye gitti” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X