Daralmayı kümelenme ile aşacaklar

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ev tekstili sektöründe önemli bir paya sahip olan firmaları, uluslararası arenada daha güçlü bir konuma taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Daralmayı kümelenme ile aşacaklar

Küresel ölçekte önemli bir güce sahip olan Bursalı ev tekstil firmaları, dünyadaki daralmayı kümelenme ile aşmaya çalışacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde başlatılan ‘Ev Tekstili Kümelenme Projesi’, sektör temsilcilerinin rekabet gücünü geliştirerek yeni pazarlara açılmasına ve ihracatı artırmasına katkı sağlayacak. Bursa’da sanayideki dönüşüm hamlesini gerçekleştirmek ve sektör çeşitliliğini sağlamak adına uzay havacılık ve savunma ile raylı sistemler alanlarında kümelenmeleri kuran, rüzgâr türbinleri ve kimya alanlarında da çalışmalarını sürdüren BTSO, yeni bir kümelenme çalışmasına daha imza atmaya hazırlanıyor. BTSO, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kümelenme Destek Programı kapsamında çağrıya çıktığı yaklaşık 12 milyonluk bütçeyle programa, Ev Tekstili Kümelenme Projesi ile başvuru yapmayı planlıyor. Ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek çatı altında toplamayı amaçlayan BTSO, böylece sektörde önemli bir paya sahip olan firmaları, uluslararası arenada daha güçlü bir konuma taşımayı hedefliyor.

TÜRKİYE AVRUPA’NIN LİDERİ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünya ev tekstili pazarında önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Sektörün Avrupa’da bir numara olduğunun altını çizen Burkay, Bursa’nın ev tekstilinde uzun yıllardır ulusal ve uluslararası platformlarda hem üretim hem de ihracat bakımından güçlü bir konuma sahip olduğunu kaydetti. BTSO, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kümelenme Destek Programı kapsamında çağrıya çıktığı yaklaşık 12 milyonluk bütçeyle programa, Ev Tekstili Kümelenme Projesi ile başvuru yapmayı planlıyor.

MARKA OLUŞTURAN KENT

Bursa’da ev tekstili firmalarının daha çok katma değerli üretim gerçekleştirmesini hedeflediklerini söyleyen Burkay, şöyle devam etti: “Günümüz küresel piyasalarında firmalarımızın daha güçlü bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. KOBİ’lerimize sunulan kaynakları daha verimli ve etkin kullanmalıyız. Kümelenme de bu gerekliliği yerine getirebilmenin en önemli yollardan birisidir. BTSO olarak Bursa’mızı sadece üreten ve pazarlayan değil, tasarlayan ve marka oluşturan bir kent haline getirmeyi istiyoruz. Firmalarımızın uluslararası arenada rekabet gücünü artıracak kümelenme projesinden mutlaka faydalanmasını istiyoruz.”

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Kümelenme Projesi’ne paydaş olarak destek veren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kümelenme Destek Programı’nın firmaların veriminin yükselmesine, katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretilmesine büyük katkı sunacağını söyledi. Kümelenmenin aynı zamanda nitelikli işgücüne sahip ve çevreye, topluma duyarlı bir sanayi yapısına kavuşmasına öncülük edeceğini anlatan Ulcay, “Uludağ Üniversitesi olarak kümelenme çalışmalarında firmalara akademik destek vermeye hazırız. Kümelenme, üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birisidir. Küme çalışması ile firmalarımız güç birliği yaparak sektörlerindeki kalite çıtasını yükseltecektir. Ev tekstili sektörüne farklı bir dinamik kazandıracak kümelenme programına, Bursalı firmaların mutlaka katılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X