Darbe girişimi bastırıldı

ABD’nin darbe yapmakla tehdit ettiği Venezuela’da bir grup asker hükümete karşı ayaklandı. Ancak isyan bir süre sonra yine Venezuela ordusu tarafından bastırıldı ve darbeci askerler gözaltına alındı.

Darbe girişimi bastırıldı

Venezuela’nın Valencia kentindeki askeri üste bir grup asker, sosyalist Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimini devirmek için ayaklanma girişiminde bulundu.

Kendilerine 41. Tugay diyen bir grup asker, internet üzerinden yayınladıkları  videoda, ‘Bu bir darbe değildir, anayasal düzeni yeniden kurmak için askeri ve sivil bir eylemdir’ dedi.

Videoda askeri üniforma giyen bir kişi kendini ‘Komutan Juan Caguaripiano’ olarak tanıtıyor. Kendisiyle birlikte isyana katılmayanların da askeri hedef haline geleceği uyarısında bulunuyor.

Ancak isyanın duyulmasından sonra harekete geçen Venezuela ordusu    darbeci  askerlerinin isyanını bastırarak, darbe girişimine katılan askerlerin tümünü tutukladı.  Görgü tanıkları gece boyu bölgeden silah sesleri geldiğini  söyledi. 

”TERÖRİST SALDIRI”

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun partisi olan Sosyalist Parti başkan yardımcısı Diosdado Cabello, olayı ‘terörist saldırı’ olarak nitelerken, askerlerin yakalandığı açıklandı. 

Cabello, Fuerte Paramacay isimli karargahta kontrolün tamamen sağlandığını duyurdu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X