Darbe üstüne darbe!

Bursaspor’a bir şokta Sebastian Frey yaşattı. FIFA, Fransız kaleciye 1 günlük gecikme nedeniyle 650 bin Euro ödenmesine hükmetti… Bakaye Traore’ye 675 bin Euro ödemeye mahkum olan Bursaspor’a FIFA’dan bir kötü haber daha geldi. Taksit ödemesinde 1 günlü

Darbe üstüne darbe!

CEVDET ALTINEL

Bursaspor’un eski oyuncularıyla yaşadığı sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde FIFA, yeşil beyazlı yönetim tarafından sözleşmesi tek taraflı fesh edilen Bakaye Traore’nin  açtığı davada Malili oyuncuyu haklı bulmuş ve Bursaspor’un Traore’ye 675 bin Euro ödemesine hükmetmişti.

1,5 MİLYON EURO ALIYORDU

Yeşil beyazlıları ikirci kez sarsan haber ise Sebastian Frey’den geldi. 2013 yılında transfer edilen Fransız file bekçisi ilk yılında 39 maçta forma giyerken, Şenol Güneş’in takımın başına gelişi ile ikinci sezonunda forma şansı bulamadı. Bu sezonun ardından Bursaspor ile 1 yıllık daha anlaşması bulunan ve yıllık 1 milyon 500 bin Euro alan Fransız kaleci ile mukavelesi karşılıklı olarak fesh edildi.

CAN ALICI MADDE!

İki taraf arasında yapılan anlaşma gereği Frey ile 850 bin Euro karşılığında el sıkışılmış, yeşil beyazlı kulüp tecrübeli eldivene bu alacaklarını 10 taksitte ödeme taahüdünde bulunmuştu. Yapılan anlaşmada taksitlerden birinin ‘60 günü 1 gün geçmesi durumunda Bursaspor’un Frey’e alacaklarının tamamı ödenir’ maddesinin yer aldığı kaydedildi. Ali Ay’dan önceki dönem görev yapan yönetiminin 2015 yılı ekim ayı taksidini 1 gün geciktirdiği ve bu nedenle Fransız file bekçisinin avukatının FIFA’ya başvurduğu öğrenildi.

SEBEBİ GECİKME

FIFA’nın Sebastian Frey’i bu davada haklı bulduğu, sözleşmede yer alan gecikme maddesinden dolayı Bursaspor’un Fransız file bekçisine toplam 1 milyon 500 bin Euro alacağının kalan kısmı olan  650 bin Euro’yu da ödemesi konusunda kulübe tebligat gönderdiği öğrenildi. FIFA’nın gerekçeli kararını bekleyen yeşil beyazlı yönetimin, daha sonra Uluslararası Tahkim Mahkemesi (CAS)’ne başvuracağı kaydedildi. Bursaspor’un Frey’e 850 bin Euro’yu ödemesine rağmen böyle bir olay ile karşı karşıya kalması Ali Ay yönetiminde moralleri iyice bozdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X