Darbeci askerlere Yunanistan’dan ret

Türkiye’de 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan’a sığınan sekiz askerden 7’sinin sığınma talebi reddedildi.

Darbeci askerlere Yunanistan’dan ret

Darbeci askerlere Yunanistan’dan ret

 

Türkiye’nin darbe girişiminde yer almakla suçladığı ve iadesini istediği askerlerin sığınma başvurusu siyasi iltica komisyonu tarafından incelendikten sonra karar bağlandı. Ancak sığınma talepleri kabul edilmeyen askerlerin, bir üst komisyon ya da Yunan mahkemelerinde kararı temyiz haklarının bulunduğu kaydedildi.

 Geri kalan bir askerin sığınma talebi önümüzdeki günlerde yapılacak mülakatta değerlendirilecek.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç Havalimanı’na inen sekiz askerin rütbeleri sökülmüştü.

Dedeağaç mahkemesi tarafından ülkeye yasa dışı yollardan girme suçundan ikişer ay tecilli hapis cezasına çarptırılan askerler gözaltında tutuldukları Ferecik Hapishanesi’nden güvenlik gerekçesiyle önce Kavala’ya, sonra da Atina yakınlarındaki bir kampa nakledilmişti.

Mahkeme hapis cezasını üç yıl süreyle ertelemiş ve sığınma talebinde bulunan askerlerin bu talepleri sonuçlanıncaya kadar gözaltında tutulmalarına karar verilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X