Darbelerden, afetlerden iktidar değiştirme arzusu

Son bir haftadır gazete ve televizyon haberlerini takip ediyorsunuzdur. Devri geçmiş gazetecesinden siyasetçisine, eski askerine kadar herkeste bir ‘darbe’ arzusu göze çarpıyor.Boğaziçi Üniversitesi’ne yasal yollardan yapılmış rektör ataması üzerinden de, terör örgütlerinin mensuplarıyla ikinci bir Gezi kalkışması denemeleri yapılıyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Darbelerden, afetlerden iktidar değiştirme arzusu

Kimileri, demokratik yollarla işbaşına gelmiş iktidardan ve sandıkta halkın yarısından fazlasının desteğini arkasına alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görevden uzaklaştırmak için darbe, salgın hastalık, ayaklanmaya kadar bir çok beklenti içindeler.

Bakanlık da yapmış bir siyaset eskisi ise başörtülü yargıçların vereceği kararlardan kuşku duyduğunu söylüyor. Irkçı, ayrıştırıcı, nefret içeren bu dili kabullenmek mümkün değil.

Türkiye darbelerden cuntalardan, cunta heveslilerinden, ötekileştirici dilden, eylemlerden, fiillerden çok çekti.

Tek tipçi beyinlerin ülkeyi germe çabaları bitmiş değil.

Yüz binlerce insan bu yüzden mağdur oldu, anayasal hakları ellerinden alındı, gasp edildi, eğitimden, memuriyetten yoksun bırakıldı.

Ülkemizin demokrasisi defalarca kesintiye uğratıldı.

2021’e gelindiğinde halen darbelerden medet ummak, işbaşındaki iktidarı değiştirmek için demokratik yolların dışına sapmak, afet, kalkışma, halk ayaklanması beklentisine girmek, orduyu, ‘darbe kabiliyeti yok’ diye kışkırtmak, azmettirmek ne utanç verici bir durum.

Sanki, darbeden kendisi/kendileri zarar görmeyecek.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X