‘Darbelere fırsat vermeyiz’

Ankara’da FETÖ’nün darbe girişiminde bacağından vurulan gazi Fazıl Boztaş, hain darbe girişiminin acısını ilk günkü gibi hafızasında taşıyor.

‘Darbelere fırsat vermeyiz’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde, Ankara’da bacağından vurulan gazi Fazıl Boztaş, “Darbelere vatandaş olarak fırsat vermeyiz, Rabb’im de fırsat vermez inşallah.” dedi.

FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı gün sağlık problemleri için tedavi olmak amacıyla memleketi Kars’tan gittiği Ankara’da bulunan 4 çocuk babası Fazıl Boztaş, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara çıkarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binası önüne gitti.

Burada hain darbe girişimine karşı duran Boztaş, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu dizinden yaralandı.

Boztaş, hem darbe girişimini unutturmamak hem de şehitleri anmak için elinde Türk bayrağı ile Sarıkamış ilçesindeki Sarıkamış Allahuekber Şehitlik Anıtı’nı ziyaret edip şehit kabirlerine karanfil bıraktı, dua etti.

Gazi Fazıl Boztaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminden önce sağlık problemleri için Ankara’da bulunduğunu ve olay gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktığını belirtti.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önüne gittiğini aktaran Boztaş, vatandaşın üzerine açılan ateşle bacağından yaralandığını, bir süre tedavi gördükten sonra Sarıkamış’a döndüğünü belirtti.

Boztaş, 15 Temmuz gecesinin halen hafızasında taze kaldığını dile getirerek, “Ülkemiz için Rabb’im bir daha böyle bir gece böyle bir gün yaşatmasın. Darbelere vatandaş olarak fırsat vermeyiz, Rabb’im de fırsat vermez inşallah.” dedi.

15 Temmuz gecesinin zor bir gün olduğunu vurgulayan Boztaş, darbeci askerlere tepki gösterip şunları kaydetti:

“Asker ocağı peygamber ocağıdır, orada hainlere yer olmaz. Allah’a şükür devletimiz hainleri tek tek ortaya çıkarıyor. İlk etapta belki birçok insan göz altına alındı ama bu süreçte hak hukuk çerçevesinde insanlar yargılanıyor, suçlular tespit ediliyor ve suçsuzlar da serbest bırakılıyor. Devletimiz güçlüdür, yaralarını hızla sarıyor. Çok şükür şu anda bir sıkıntı yok, devletimiz büyüktür, büyümeye devam ediyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X