‘Darbeyi Atatürkçü subaylar önledi’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyareti için gittiği Gaziantep’te NTV’nin sorularını yanıtladı.

‘Darbeyi Atatürkçü subaylar önledi’

Kılıçdaroğlu’nun öne çıkan açıklamaları, satırbaşlarıyla şöyle:

‘Duruşmaların (darbe girişimiyle ilgili) halka açık olmasını istiyoruz. Yani televizyondan yayınlanmasını istiyoruz. Asıl bu işin siyasi ayağı ortaya çıkmadan, Türkiye gerçek anlamda terörle mücadele edemez. Gerçek siyasi ayağının ortaya çıkması lazım.

LİYAKAT SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Bütün insanların inançlarına saygılıyım. Devlette iş ehline teslim edilmeli. Devlette liyakat sistemi çökmüştür. Devletin yönetimi bir terör örgütüne teslim edildi. Müsteşarı, valisi, kaymakamı, emniyet müdürü… Herkes diyor ki FETÖ örgütü en büyük tehdit… İyi de kardeşim sen buraya devleti teslim ettin. Darbenin bir ülke için felaket olduğunu kabul etmemiz lazım. Türkiye darbe hukukundan arınmalı. 12 Eylül darbe hukuku hala yürürlükte o yasalar güçlendirildi. Darbecilerin getirdiği hukukla siz Türkiye’yi yönetiyorsunuz gelin el birliği ile Türkiye’yi darbe hukukundan kurtaralım. Tam demokrasiye ihtiyacımız var.

TSK’NIN YAPILANDIRILMASI

Sayın Başbakan ziyarete geldiğinde ‘Doğrudur dedim ,yeniden yapılandırmaya ihtiyaç olabilir.’ Başbakan’a ‘askerlik benim uzmanlık alanıma girmiyor ama sizin de uzmanlık alanınıza girmiyor’ dedim. İşin uzmanlarının siyaset organlarına aktarmaları lazım. 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olmuşsa orada bunu Atatürkçü subaylara bağlı olduğumuzu asla kimsenin unutmaması lazım. Darbeye karşı direnen askerlere borçluyuz. Ordu bir bütün halinde hareket etseydi darbe girişimi başarılı olurdu.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X