Dardanelspor’un Hedefi Süper Lig

Dardanel Şirketler Grubunun kurucusu işadamı Niyazi Önen’in oğlu 25 yaşındaki Mehmet Önen, tribünlerde taraftarı olarak desteklediği şirket takımı Dar…

Dardanelspor’un Hedefi Süper Lig

Dardanel Şirketler Grubunun kurucusu işadamı Niyazi Önen’in oğlu 25 yaşındaki Mehmet Önen, tribünlerde taraftarı olarak desteklediği şirket takımı Dardanelspor’a geçtiğimiz aylarda başkan seçildi. Türkiye’nin en genç kulüp başkanlarından birisi olan Önen, 3 yıl içerisinde Süper Lig’e çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Eğitimini yurt dışında alan 25 yaşındaki genç işadamı Mehmet Önen, “Eğitimimi yurt dışında ABD’de gerçekleştirdim. İki sene önce Türkiye’ye döndüm. Eğitim aldığım süre esnasında da FPRİ MARİNE isimli dünyanın en büyük ton balığı şirketinde çalıştım ve orada tecrübe kazandım. 1,5 sene önce de Dardanel Önentaş firmasının ithalat ve ihracattan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak işe başladım. Bunun devamında Spor için yürüme hedefimi belirledim. Profesyonel olmasa bile Basketbol oynadım. Amerika’ da 6 senem geçti. Basketbol kariyerim orada gelişti. Amerika’da sporun insanlar üzerinde sosyalleşmek için ne kadar yararlı olduğunu gördüm. Aynı zamanda şirketlerimizin kurucusu, babam Niyazi Önen’in de takdiri ile ve aynı zamanda, Dardanelspor’un geçmişten gelen, ‘gençlere yatırım yapalım, gençlerin önünü açalım’ diye belirlediği hedefe katkı sağlamak amacıyla kulübün başkanlığına aday oldum. Bu yıl, Dardanelspor başkanlık koltuğuna oturdum. Bununla beraber yine tamamen genç ve geçmişlerinde spor olan yakın dostlarımdan oluşan yönetimi belirledik. Amacımız Dardanelspor’ a tamamen kurumsallık getirmek. Herhangi bir bireye, hocaya, teknik direktöre oradaki kişilere bağlı kalmamak hedefiyle, sistemin oturması gerektiğine inanıyoruz ve böyle de hareket ediyoruz. Sonuçta kişiler geçici ama sistem devam edecektir. Bunun bir anayasasını oluşturmak amacındayız. Bunu da başarmaya başladık. İlk başlarda Dardanelspor ile ilgili birkaç projemiz var ve bunu Dardanelspor grubu adı altında bir şirket kurup, Dardanelspor faaliyetleri bir tarafta, bunun ajans tarafını da bunun aynı zamanda sosyal sorumluluk tarafını da halkla ilişkilerini de yaparak, Dardanel’i çok daha iyi yerlere getirmek istiyoruz. Bugünden yarına hemen bunu yapamayız. İnce uzun bir yolumuz var bunu da başarmak üzere emin adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz” dedi. “HEDEFİMİZ SÜPER LİG’E ÇIKMAK” Önen, “Hedefimiz biraz hayal gibi gözükse de Süper Lig’e çıkmak” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Bu sene çok ciddi transferler yaptık. Geçen sene dışarıda kiralık bir oyucumuz vardı. Onu geri aldık. O isim dışında da 6 yeni oyuncu aldık. 3 milyon liraya yakın bu sene için bir bütçe harcadık. Bu sene biraz daha iddiamızı arttırarak, şampiyonluğa oynadığımız için, gençlere geçtiğimiz senelerdeki kadar forma veremeyeceğiz. Ama yine de ilk on birimize bakarsak hala altyapıdan gelen gençlerimize forma verdiğimiz gözüküyor. Hedefimiz üç sene sonra Süper Lig’e çıkmak. Bunu da kurumsallaşmış bir yönetim ile başarabileceğimize inanıyorum”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X