David Cameron’dan AB açıklaması

İngiltere Başbakanı David Cameron, tüm bakanlarının Avrupa Birliği (AB) ile yapılacak anlaşmalara destek vermesini, aksi halde hükümetten ayrılmaları gerektiğini söyledi.

David Cameron’dan AB açıklaması

G7 Zirvesi için Almanya’da bulunan Cameron, hükümette bulunan herkesin Muhafazakar Parti’nin seçim beyannamesine destek verdiğini belirterek “Hükümetin parçası olmak istiyorsanız, referandum yapmak için yeniden müzakere fikrini savunmanız gerekiyor. Hükümette yer alan herkes Muhafazakar Parti’nin seçim beyannamesine destek vermiştir” dedi.

Ulusal çıkarlar için AB ile yeniden müzakereler yürüttüğüne işaret eden Cameron, “Ulusal çıkarlara uygun bir sonuç alacağımız konusunda kendime güvenim tam. Yeniden müzakere etmek, İngiltere’nin çıkarları doğrultusunda bir anlaşmaya varmak ve bu süreç sonunda İngiltere’nin birlikte kalması gerektiğini tavsiye etmek, görüşümüz bu yöndedir” diye konuştu.

Cameron’ın lideri olduğu Muhafazakar Parti’den yaklaşık 50 milletvekilinin, İngiltere Başbakanının AB ile yapacağı yeniden müzakerelere bakmaksızın ülkenin 28 üyeli birlikten çıkması gerektiğini savunacağı basına yansıyor.

David Cameron dün zirve kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelmiş ve Obama’nın İngiltere Başbakanına Birleşik Krallık’ın AB’de kalmasını görmek istediklerini söylediği basına yansımıştı.

Cameron, ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğiyle ilgili önce yeniden müzakereler yürütmek, daha sonra da üyeliği 2017 sonuna kadar referanduma sunmak istiyor. İngiltere Başbakanı, anlaşma değişiklikleri gibi konularda Brüksel’in fazla yetkiye sahip olduğunu ve serbest dolaşıma sınırlama getirilmesi gerektiğini savunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X