Davos’a gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlendiği İsviçre’nin Davos kentine gitme kararı aldı.

Davos’a gidiyor

Ziyaret, 22-23-24 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Böylece Türkiye, 6 yıl sonra başbakan seviyesinde Davos’ta temsil edilmiş olacak. Davutoğlu’nun, söz konusu zirveye G20 Dönem Başkanı sıfatıyla katılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak Ocak 2009’da İsrail Başbakan Şimon Peres ile birlikte katıldıkları ‘Gazze: Orta Doğu’da Barış Modeli” oturumunda, Peres’in eleştirilerini yanıtlarken panel yöneticisinin sürenin bittiğini gerekçe göstererek konuşmasını kesmesi üzerine tepki göstermişti. Toplantı moderatörüne ‘one minute’ diyerek tepki gösteren Erdoğan, ayağa kalkmış ve ‘Davos’a da bir daha katılmam’ diyerek toplantıyı terk etmişti. O tarihten bu yana geçen 6 yıllık süre zarfında Türkiye başbakanlık seviyesinde Davos’ta temsil edilmedi. Davos’a, 2009 ve 2014 yılları arasında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X