Davos’tan rehavet uyarısı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ”Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gevşek para politikası Türkiye’nin işine yarar ancak bunun verdiği rehavete asla kapılmamak lazım” dedi.

Davos’tan rehavet uyarısı

Davos’ta gerçekleştirilen ‘Dünya Ekonomi Forumu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, şunları kaydetti: ”Avrupa ve Japonya merkez bankalarından güçlerinin üzerinde hareket etmesinin bekleniyor. Bütün ekonomik problemleri ya da finans sektörüyle ilgili tüm sorunları merkez bankalarının tek başına çözebileceği gibi yanlış bir beklenti var. Gelişmiş ülkelere baktığımızda problemlerin çoğu yapısal kaynaklı problemler. Avrupa Merkez Bankası’nın adımının belki kısa vadede faydası olacak ama sorunları kökten çözmek istiyorsak mutlaka yapısal reform diyoruz. Asıl sorun yapısal alanda, çözümde yapısal alandan gelecek… Avrupa Merkez Bankası’nın gevşek para politikası Türkiye’nin işine yarar, ancak bunun verdiği rehavete asla kapılmamak lazım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X