Davud El Kayseri İznik’te anıldı

İlk Osmanlı medresesinin kurucusu ve Başmüderrisi olan Davud El Kayseri, Büyükşehir Belediyesi tarafından adına düzenlenen sempozyumla İznik’te anıldı. 9-10 Mayıs tarihleri arasında 5 oturum şeklinde organize edilen sempozyum, İran ve Suriye’den akademisy

Davud El Kayseri İznik’te anıldı

HAYRİ ŞEN

 

Bursa’da tarihi ve kültürel mirasa yönelik faaliyetlerin yanında manevi değerlerin tanıtılmasına, günlük hayatın içerisine sokulmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Bursa şehir merkezinde bulunan tarihi ve kültürel mirasa dair tüm eserlerin yeniden işlevsellendirilerek halkın hizmetine sunulduğunu söyledi.

Şehir merkezinde yapılan çalışmaların ilçelerde de başladığını vurgulayan Elbas, “Başta İznik olmak üzere tüm bölgelerimizde benzer faaliyetlere startı verdik. Bu kapsamda inşallah, Davud el Kayseri’nin mezarını da ortaya çıkartacak ve çevresini düzenleyeceğiz” dedi. 

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, Osmanlı üniversite sisteminin kurucusu olarak bilinen Davud el Kayseri’nin İznik’te anılmasının kültür ve turizm açısından büyük önem arz ettiğini bildirdi. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Uludağ da, Davud El Kayseri’nin bilim ile inanç dünyası açısından taşıdığı değerlere vurgu yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X