Davutoğlu 3. köprünün açılışıyla ilgili tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yapımı devam eden 3. köprünün bu yaz açılacağı müjdesini verdi. Davutoğlu ayrıca, düğün hazırlığındaki köprüde çalışan işçilerin, açılış sırasında düğünlerinin yapılacağını söyledi.

Davutoğlu 3. köprünün açılışıyla ilgili tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu yapımı devam Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Davutoğlu, incelemelerin ardından 3. köprüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“KÖPRÜNÜN AÇILIŞI BU YAZ YAPILACAK”

Köprünün ve bağlantı yollarının büyük kısmının tamamlandığını kaydeden Davutoğlu, “Köprüve onunla bağlantılı otoyol çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bilgi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyorduk. Gurur abidesi. Dünyada köprü mimarisi açısından bir ilk taşıyor. Dünyadaki bu yöndeki yapılan çalışmalara katkı mahiyetinde. 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü. Son derece özgün bir mimari. Bağlantı yolları da suratle devam ediyor. 2 ayrı açılış planladığımız bir projeydi. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre kapanıyor. Bağlantı yolları ile köprünün bu yaz birlikte açılış yapılmasına karar verdik. Neredeyse açılış bakımından bir kaç ay kaldı. Bu yaz açılmasına karar verdik. Köprüyü bağlantı yollarıyla birlikte bu yaz İstanbul’umuza kazandırmış olacağız” dedi.

“EKOLOJİK DENGE BOZULMAYACAK”

Köprü yapımında ekolojik dengeye zarar verilmediğini belirten Davutoğlu, “ İstanbulumuz un bu bölgesinde bulunan ekolojik denge korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan kayıp yaşanmadı, yaşanmıyor. Şile yolu ve Tem bağlantı yolları tamamlanarak şehir trafiğiyle bu proje bütünleşmiş olacak. Bütün bu etaplar tamamlandığında İstanbul ve Türkiye’yi 2023 sonrasına hazırlayan etaplar tek tek gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

Köprü inşaatında çalışan ve evlilik planı içinde olan kişilerin nikahlarının köprü açılışı esnasında düzenlenecek olan törenle kıyılacağını belirten Davutoğlu, “Geçen Ramazan ayında köprü üzerinde iftar yapmıştık. İşçiler evlilik planlarının olduğunu söylemişlerdi. Açılış esnasında işçilerin düğün töreni yapılacak. Nikahları Kadir bey kılacak. Şu ana kadar 100′ ü bulan bir sayı var. Koreliler de niyetliydi. Bu konu üzerinde gönülleri de birleştireceğiz kıtaları da” şeklinde konuştu.

Kendisini takip eden basın mensuplarına da müjde veren Davutoğlu, “Bu arada burada bulunanlardan ola ki hazırlığı olan varsa isterlerse nikahlarını burada kıyabiliriz. elinizi çabuk tutun” dedi. Öte yandan, Başbakan Davutoğlu, köprünün kulesine çıkarak incelemelerde bulundu. Başbakan Davutoğlu’un inceleme yaptığı sırada bir savaş gemisi köprü altından geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X