Davutoğlu açıkladı! İki ilin il merkezi taşınacak

Başbakan Davutoğlu, “Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin değişmesi, Hakkari ve Şırnak’ın herhangi bir şey kaybetmeden bunun yapılması için bir çaba ve çalışma yürüteceğiz” dedi.

Davutoğlu açıkladı! İki ilin il merkezi taşınacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere ziyareti kapsamında Londra’da Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi, soruları yanıtladı. 

İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“15-16 milyar dolar civarındaki ticaret hacmini 20 milyar dolara nasıl çıkarabileceğimizin planlaması üzerinde konuştuk. Bölgesel konuları, başta Suriye olmak üzere kapsamlı bir şekilde ele aldık. Suriye’de özellikle önümüzdeki günlerde başlayacak olan siyasal müzakereler konusunda ortak kaygılarımızı paylaştık. Burada Suriye muhalefeti adına katılacak heyetin sulandırılmaması ve gerçek muhalefetin temsil edilmesi konusunda mutabık kaldık” dedi.

“Silopi’de operasyon başarıyla tamamlandı”

Davutoğlu, terör örgütüne yönelik operasyonların tamamlandığı ilçelerde, bundan sonra atılacak adımlar ve rehabilitasyon konusunda genel perspektif çalışması yaptıklarını söyledi.

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki operasyonun büyük ölçüde tamamlandığına işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Tek tek münferit bazı şeyler olabilir ama Silopi’deki bütün çukurlar kapatıldı, bütün barikatlar kaldırıldı. Zaten talimatımız da buydu. Hiçbir ilçede, hiçbir yerleşim yerinde barikat, çukur olmayacak. Silopi’de bu sağlandı, operasyon bu bağlamda başarıyla tamamlandı. Operasyon esnasında güvenlik görevlilerimiz son derece iyi bir koordinasyon yürütüyorlar. Şimdi mesela Silopi’de birkaç gün daha, sokağa çıkma yasağı kalkacak ancak akşamleyin belli saatlerde uygulanacak. Bir kere Silopi’de bütün mahallelerinde, sokaklarında güvenliği sağlayacak yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceğiz.”

“İl merkezlerinin değişmesi için çalışma yürüteceğiz”

Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin, doğal gelişim anlamında uygun bir topografyada olmadığını vurgulayan Davutoğlu, “Buna mukabil Yüksekova ve Cizre daha düz arazide. Havaalanı da Yüksekova’da olduğu için Hakkari il sınırı değişmeden il merkezlerinin değişmesi, Hakkari ve Şırnak’ın herhangi bir şey kaybetmeden bunun yapılması için bir çaba ve çalışma yürüteceğiz” dedi.

“Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri Çiçek, İyimaya ve Gül”

Davutoğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerine ilişkin soruya, “Ben Türkiye’den, çok yoğun bir hafta sonundan sonra ayrıldım. Kamuoyumuzla paylaşamamıştık. Ama zaten isimler zihnimizde bu anlamda berraktı. Biraz önce arkadaşlara da tebliğ ettim hangi isimler olacağını. Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül” yanıtını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X