Davutoğlu Anıtkabir’de çocuklarla buluştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de çocuklarla bir araya geldi.

Davutoğlu Anıtkabir’de çocuklarla buluştu

Başbakan Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretinin ardından, Anıtkabir avlusunda bekleyen çocukların yanına gitti.

Buradaki Tek ve Özkent Akbilek Ortaokulu öğrencilerinin bayramını kutlayan Davutoğlu, “Egemenliği kimseye vermeyeceğiz. Devletimiz kuvvetli olacak. Dedelerimiz Meclis’i açtığında Türkiye nasıldı, işgal altındaydı. Meclis’i açtılar, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dediler” diye konuştu.

 

Çocuklara, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü tekrar ettiren Davutoğlu, “Peki bu egemenliği kim koruyacak?” diye sordu. Çocuklardan, “Bizler” yanıtını alan Başbakan Davutoğlu, “İşte şimdi sınavı geçtiniz” dedi.

Başbakan Davutoğlu, öğrencilerin Cumhuriyetin 100. yılında 19 yaşında olacaklarını belirterek, “Tam da oy vermeye başlayacaksınız. Üniversitelerde olacağınız o zaman, Cumhuriyet size emanet olacak, sizler emaneti koruyacaksınız” diye konuştu.

Çocuklardan anne, babaları ile öğretmenlerine selamlarını iletmelerini isteyen Başbakan Davutoğlu, “Sizleri çok iyi yetiştirmişler. Ben de öğretmenim biliyor musunuz? Üniversitede öğretmendim, sizleri görünce aklıma geliyor. Çok seviyorum öğretmenliği, en güzel şey öğretmenlik. Onlara saygıda kusur etmeyin” ifadesini kullandı. 

Başbakan Davutoğlu, daha sonra “Biz hep bakanlarla çektiriyoruz gelin hep beraber fotoğraf çektirelim” diyerek, çocuklarla Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi. Davutoğlu, burada da çocuklara “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü tekrarlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X