Davutoğlu: Azez’in düşmesine izin vermeyeceğiz

Azez’in düşmesine izin vermeyeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, ”YPG, Fırat’ın batısına Afrin’in doğusuna geçemeyecek” dedi. Davutoğlu, YPG için ”Rusya’nın Suriye’deki estrümanıdır, piyonudur” ifadesini kullandı.

Davutoğlu: Azez’in düşmesine izin vermeyeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna’ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘AZEZ’İN DÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Azez’in düşmesine izin vermeyeceğiz. YPG Fırat’ın batısına Afrin’in doğusuna geçemeyecek. YPG’ye gerekli olan yerde gerekli müdahale yapılacak. Havalanından çekilecekler çekilmezlerse kullanılamaz hale getirilecek. YPG Rusya’nın Suriye’deki estrümanıdır piyonudur. YPG’yi Suriye’de bir aktör olarak görmek mümkün değildir. Türkiye’de PKK Suriye’de YPG Rusya’nın piyonudur. Kimse savaş çığırtkanlığı lobisi yapmasın. Rusya savaş çıkabilir algısıyla dünyayı tedirgin etmeye çalışıyor.

‘CHP, GİDEREK HDP’LİLEŞİYOR’

Abdullah Gül’ün arkadaşlarımızla görüşmesi doğal. AK Parti’ye dönük spekülasyon yapılmasına izin vermem. AK Parti her zamankinden daha güçlüdür. CHP milletvekilleri YPG ağzıyla konuşuyor. CHP giderek HDP’lileşiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X