Davutoğlu: Cizre’de operasyon tamamlanmak üzere

Başbakan Davutoğlu Suudi Arabistan’a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu: Cizre’de operasyon tamamlanmak üzere

Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları;

Hiç kimse Türkiye’de terörle mücadele edilirken hukuk dışına çıkıldığı iddiasında bulunamaz.

Bizim gibi terörle bu çapta yüzleşmek zorunda kalan ikinci bir ülke yoktur. Türkiye terörle mücadelede kararlıdır. Halkın zarar görmemesi için tüm tedbirleri alıyoruz.

(Cizre’deki) Bahsi geçen yaralılarla ilgili olarak, konu, İçişleri Bakanlığımıza ve Sağlık Bakanlığımıza intikal ettiği andan itibaren hem bakanlarımız hem ben bizzat takipçisi olduk. Ambulanslarımızın olay mahalline intikali için her türlü çalışma yürütüldü. Ama burası öyle bir bölge ki, olay mahalline gitmek istendiği anda ateş altında kalınıyor. Herkesin samimi olması lazım. Biz teröre ve teröriste karşı mücadeleyi yaparız ama yaralı kim olursa olsun onu da alır hastaneye yetiştirmek için her türlü tedbiri de alırız. Bir cezaya muhatap olacaksa dahi önce tedavi eder sonra yargıya göndeririz.

İçişleri Bakanlığımıza gelip bekleyen milletvekillerine çağrıda bulunuyorum, tamam Bakanlığımıza geldiniz, her türlü açıklamada bulunuldu. Ama bir kere de dönüp Kandil’e doğru ‘Yeter artık’ demeyi başarabilin. Bir kere de dönüp, Meclis’te oradan bir başka milletvekilinin görüntülerini vererek şov yapmak yerine, orada ızdırap çeken halkın yanında durun. ‘Biz burada demokratik bir ülkenin meclisinde konuşurken, sizler orada barikat kurup, çukurlar kazıp, Cizre Devlet Hastanesi’ne bir günde 20 roket atıp, oradaki sağlık çalışanları ve hastaların hayatını tehlikeye atamazsınız’ diye bir çağrıda bulunun. Biz gereğini yapacağız. Sağlık hizmeti anlamında da terörle mücadele anlamında da gereğini yapacağız.

Cizre’de operasyon tamamlanmak üzere.

(Terörle mücadele master planı) Bakanlar Kurulu’nda planı detaylı olarak ele aldık.

Belediyelerle ilgili kararı yargı verecek.

Cenevre’yle ilgili ilkesel sorunlar aşıldı.

Önümüzdeki haftadan itibaren hafta sonunun en azından bir günü mutlaka bölgede geçireceğim. İnşallah 5 Şubat’ta ilk olarak Mardin’e gitmeyi düşünüyorum. Güneydoğu Anadolu’daki bütün illerimizi adım adım gezeceğiz. Halkımızla buluşacağız, varsa dertlerini dinleyeceğiz. Onların  bulunduğu şartlarda, onlarla birlikte her türlü çalışmayı yapacağız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X