Davutoğlu, Facebook canlı yayınında konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından canlı yayın yaptı. Yapılan canlı yayın 3 dakikada 17 bin kişi tarafından izlendi.

Davutoğlu, Facebook canlı yayınında konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen hafta açıkladığı ve 10 maddeden oluşan bir haftalık eylem planı kapsamında hayata geçirilen düzenlemeleri Facebook canlı yayın uygulamasıyla açıkladı. Yapılan canlı yayın 3 dakikada 17 bin kişi tarafından izlendi.

Davutoğlu, “Söz verdik, yapıyoruz” başlığıyla Facebook hesabı üzerinden canlı olarak yaptığı konuşmada, hükümetin bir haftalık eylem planı doğrultusundaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

1 Kasım seçiminde huzurunda oldukları halkın kendilerine yüzde 49,5’luk bir destek verdiğini belirten Davutoğlu, vatandaşlara teşekkür etti. Seçim çalışmaları kapsamında halka planlamalarından bahsettiklerini, sözler ve vaatler verdiklerini anımsatan Davutoğlu, geçen hafta da bir haftalık, bir aylık, üç aylık, altı aylık bir yılık eylem planlarını paylaştığını aktardı.

“Size şunu söyledik, bizim sözümüz senettir, biz söz verdik mi yaparız. Bir hafta geçti, yine sizin huzurunuzdayım ve sözümüzün senet olduğunu gösterecek bir haftalık yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadesini kullanan Davutoğlu, “Bir hafta içerisinde yapacağız” diyerek verdikleri sözlerin hepsini eksiksiz yerine getirdiklerini vurguladı.

“Biz hesap makamındayız. Siz ise bu hesabın takdirini verme makamındasınız” diyen Başbakan Davutoğlu, yerine getirilen 10 maddelik eylem planına ilişkin şunları söyledi:

“Reformların izlenmesi ve koordinasyon kurulu oluşturulacak demiştim, genelge çıktı ve oluştu. 10 maddelik hedefler burada. Lisans öğrencilerinin 330 lira olan bursu 400 liraya çıkartılacak demiştim, Kredi Yurtlar Kurumu yönetimi karar aldı, inşallah 1 Ocak’tan itibaren burslar 400 liraya çıkıyor. Gençlere proje karşılığı 50 bin Türk lirası karşılıksız nakdi destek verme imkanı sağlanacak demiştim, meydan meydan bunu anlatmıştım. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız gerekli hazırlıkları tamamladı, bunun da kararı alındı ve uygulanmaya başlanıyor.

Eylem Planı uygulanmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı çıkarılacak demiştim, Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla çeyiz hesabı uygulaması başlatılacak, çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20’si oranında destek sağlanacak demiştim, onun Bakanlar Kurulu kararını da çıkardık. Güzel ve hayırlı vesilelerle evlilik düşünen gençlerimize hayırlı olsun. Gençlere 100 bin lira faizsiz kredi desteği verilecek, bu krediye yüzde 85 kefalet imkanı sağlanacak demiştik, bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı da çıktı, uygulamaya geçti. Esnafımıza, o alın teri ile göz nuruyla günlük hayatımızın ayrılmaz parçası olan esnafımıza 30 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacak demiştik, bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı ve uygulanmaya başlandı.

İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme düzenlemesi yapılacak demiştik, bunun Bakanlar Kurulu kararı da çıktı ve o destekler başlıyor. Yine çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi desteği uygulaması başlatılacak demiştim, Bakanlar Kurulu kararını çıkardık, o da başladı. Maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulanacak demiştim, Bakanlar Kurulu kararı çıktı, o da uygulanmaya başlandı. Buralarda elektrik fiyatlarında yüzde 13’lük bir ucuzlama sağlandı.”

“Biz söz verdik mi bu söz, bir senettir”

Davutoğlu, “Biz söz verdik mi bu söz bir senettir. Sadece kağıtta kalan bir senet değil, aynı zamanda uygulamaya geçen, hemen pratik karşılıkları olan bir vaattir” diye konuştu.

Bir haftalık, 10 maddelik eylem planını hayata geçirdiklerini belirten Başbakan Davutoğlu, “İnşallah bir ay sonra yine bu sefer bir ay içinde neler yaptığımızı, yine sizinle böyle samimi bir ortamda, hiçbir protokol olmadan paylaşacağım. Dört yıllık dönemde sürekli size hesap vereceğiz. Bizim prensibimiz açık, vaadimizi millete veririz, hesabımızı da önce Allah’a ve sonra sadece millete veririz. Hayırlı cumalar diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X